ΔΗΜΟΙ

Δήμος Μοσχάτου-Ταύρου & Metropolitan Hospital: Ημερίδα για το Διαβήτη και την Παχυσαρκία

O Δήμος Μοσχάτου-Ταύρου και το Διαβητολογικό Κέντρο Metropolitan Hospital, με αφορμή την παγκόσμια Ημέρα Διαβήτη υλοποιούν ημερίδα υγείας με θέμα: «Διαβήτης και Παχυσαρκία. Οι δύο μεγάλοι κίνδυνοι για την υγεία μας». Η είσοδος για το κοινό είναι ελεύθερη.

Συντονιστής στην εκδήλωση είναι ο Δρ. Ανδρέας Μελιδώνης, ενώ το πρόγραμμα και οι ομιλητές της ημερίδας είναι οι εξής:

Παχυσαρκία: Η σύγχρονη νόσος με την πληθώρα των επιπλοκών. Ομιλήτρια: Χουρδάκη Εμμανουέλα
Διαβήτης: Η μεγάλη μεταβολική πανδημία: Διάγνωση και αγωγές. Ομιλήτρια: Τρικκαλινού Αικατερίνη
Η αναγκαιότητα της υγιεινής διατροφής και της αυξημένης φυσικής δραστηριότητας για την αντιμετώπιση των μεταβολικών νοσημάτων. Ομιλητής: Παπαλαζάρου Κάρολος
Οι καρδιαγγειακές επιπλοκές του Διαβήτη: Ποιές, πώς διαγιγνώσκονται, πώς αντιμετωπίζονται; Ομιλητής: Καλογερόπουλος Πέτρος.

Ο Δήμαρχος Μοσχάτου-Ταύρου, Ανδρέας Ευθυμίου, δήλωσε: «Η πρόληψη και η διαχείριση των προβλημάτων υγείας μπορούν να αποβούν σωτήριες για τη ζωή μας και την ποιότητά της. Γι αυτό το λόγο και συνεχίζουμε να υλοποιούμε ενδιαφέρουσες δράσεις και ημερίδες που έχουν ως στόχο τη σωστή ενημέρωση των πολιτών μας. Η ημερίδα υγείας που διοργανώνουμε με το Διαβητολογικό Κέντρο Metropolitan Hospital, με συντονιστή τον καταξιωμένο επιστήμονα, Δρ. Ανδρέα Μελιδώνη και ομιλητές γνωστούς επιστήμονες του ιατρικού τομέα έχει ως στόχο να μεταφέρει πολύτιμες γνώσεις και εμπειρίες για τη λήψη προληπτικών μέτρων ώστε να μειωθούν οι πιθανότητες εμφάνισης ή επιδείνωσης των παθήσεων. Μέσω της γνώσης και της πρόβλεψης, μπορούμε να μειώσουμε σημαντικά τους κινδύνους για την υγεία μας, ενισχύοντάς την και προσφέροντας γενικότερη ευεξία».

Τελευταία άρθρα

Μετατροπή μονάδων επεξεργασίας απορριμμάτων σε Κεφαλονιά & Ζάκυνθο

Υπογράφηκαν από τον Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων οι Συμπληρωματικές Συμβάσεις.

15 ώρες ago

ΔΥΠΑ: Σε εφαρμογή από την 1η Μαΐου το νέο πρόγραμμα Κοινωνικού Τουρισμού

Θα δώσει τη δυνατότητα διακοπών σε 300.000 δικαιούχους σε όλη τη χώρα.

16 ώρες ago

Ενημέρωση του δημάρχου Δελφών για το Πρόγραμμα Ο. Χ. Ε.

Μέσω της αξιοποίησης των πόρων των Ο.Χ.Ε. μπορεί να γίνει περισσότερο εφικτή η αποκέντρωση.

16 ώρες ago

Νάουσα: Ενίσχυση της πολιτικής προστασίας με νέα οχήματα πυρόσβεσης

Πρόκειται για δύο καινούργια πετρελαιοκίνητα ημιφορτηγά, διπλοκάμπινα, αγροτικού τύπου, με αυτόνομο πυροσβεστικό σύστημα.

16 ώρες ago

Γ. Στεργίου: Αύξηση των αποθεμάτων νερού για την Αττική

Ο πρόεδρος του Δ.Σ. της ΕΥΔΑΠ μίλησε στα Παραπολιτικά 90,1 σχετικά με τα αποθέματα του…

17 ώρες ago

Ο Δήμος Τρικαίων καθαρίζει τα ποτάμια του

Μετά τους εορτασμούς του Πάσχα, ξεκίνησε από τον Δήμο Τρικκαίων ο καθαρισμός του Ληθαίου και…

17 ώρες ago