ΔΗΜΟΙ

Συνάντηση εργασίας των Αντιδημάρχων της Π.Ε. Αρκαδίας με στελέχη της Περιφέρειας Πελοποννήσου

Μετά από πρωτοβουλία των αντιδημάρχων πρωτογενούς τομέα των Δήμων της Αρκαδίας πραγματοποιήθηκε συνάντηση εργασίας με τον Αναπληρωτή Περιφερειάρχη Χρήστο Λαμπρόπουλο, τον Χωρικό Αντιπεριφερειάρχη Κώστα Μανδρώνη και τον Θεματικό Αντιπεριφερειάρχη Σπυρίδων Ζαχαριά για τα θέματα που απασχολούν τους πολίτες των δήμων της Αρκαδίας. Δόθηκε έτσι η ευκαιρία να συζητηθούν σημαντικά προβλήματα που απασχολούν το σύνολο των Δήμων της Αρκαδίας, με κύριο θέμα το πρόβλημα της λειψυδρίας το οποίο τα τελευταία χρόνια και ιδιαίτερα φέτος απασχολεί όσους δραστηριοποιούνται στον πρωτογενή τομέα.

Σε απάντηση του αιτήματος των αντιδημάρχων τα στελέχη της περιφέρειας Πελοποννήσου ενημέρωσαν ότι έχει ήδη ξεκινήσει μία διαδικασία ολιστικής αντιμετώπισης του προβλήματος στο σύνολο του νομού, καθώς και ότι υπάρχουν θετικές εξελίξεις και ολοκληρώνονται διαδικασίες σημαντικών έργων όπως τα αρδευτικά δίκτυα της λίμνης Τάκας, τα οποία θα τεθούν σύμφωνα με τις δεσμεύσεις της Περιφέρειας σε δημοπράτηση σύντομα.

Ακόμη ένα σημαντικό θέμα στο οποίο ζητήθηκε η συμβολή της Περιφέρειας Πελοποννήσου από τους αρμόδιους αντιδημάρχους των Δήμων ήταν η ισχυροποίηση του Brand Name των Αρκαδικών αγροτικών προϊόντων και η σύνδεση τους με το ήδη ισχυρό τουριστικό προϊόν της Πελοποννήσου. Η περιφέρεια μας διαβεβαίωσε ότι έχουν γίνει σημαντικά βήματα προόδου και έχει θέσει ως προτεραιότητα την ενίσχυση της διάθεσης των Αρκαδικών προϊόντων και ιδιαίτερα των προϊόντων με Προστατευόμενη Ονομασία Προέλευσης (Π.Ο.Π.).

Επιπροσθέτως στην παραπάνω συνάντηση έγινε αναφορά σε μία πλειάδα άλλων θεμάτων όπως η δημιουργία νέων και αποτελεσματικών τρόπων εκπαίδευσης των Αρκάδων παραγωγών σε καινοτόμες καλλιέργειες, η διαχείριση των συσκευασιών φυτοφαρμάκων σε επίπεδο περιφερειακής ενότητας, τα σημαντικά προβλήματα που αντιμετωπίζει η κτηνοτροφία, το αυξημένο ενεργειακό και όχι μόνο, κόστος που επιβαρύνει τους απασχολούμενους του πρωτογενούς τομέα, η ανανέωση του παραγωγικού πληθυσμού της Αρκαδίας μέσω των Ευρωπαϊκών προγραμμάτων Νέων Παραγωγών αλλά και τις σημαντικές επιχορηγήσεις – επιδοτήσεις που δύνανται να λάβουν συνεταιριστικά σχήματα και ομάδες παραγωγών.

Τελευταία άρθρα

Αγγελούδης: “Οφείλουμε να υπηρετούμε την αξιοπρέπεια στην εργασία, την ασφάλεια & τις ίσες ευκαιρίες”

Δήλωση του Δημάρχου Θεσσαλονίκης, Στέλιου Αγγελούδη, για την Εργατική Πρωτομαγιά.

16 ώρες ago

Περ. Αττικής: “Ενημερωνόμαστε και προστατευόμαστε”

Έναρξη νέας αντιπυρικής περιόδου 2026 και η Περιφέρεια δίνει απλές οδηγίες τόσο για την αποφυγή…

17 ώρες ago

Πρωτομαγιά με άσκηση ετοιμότητας στον Υμηττό

Πάλι πρωτοτύπησε ο Δήμος Ελληνικού - Αργυρούπολης καθώς υποδέχτηκε τον Μάη στον Υμηττό, με άσκηση…

17 ώρες ago

Γ. Μώραλης: Πρέπει να προστατεύσουμε τα κεκτημένα εργασιακά δικαιώματα

Το μήνυμα του Δημάρχου Πειραιά, Γιάννη Μώραλη, για την Πρωτομαγιά.

17 ώρες ago

Τήνος: Νέα νίκη κατά της εγκατάστασης αιολικών πάρκων στο νησί

Κοινή δήλωση της επάρχου Τήνου, Νατάσας Δεληγιάννη και του Δημάρχου, Παναγιώτη Κροντηρά, για την αθώωση…

17 ώρες ago