Έργα, δράσεις και παρεμβάσεις της Περιφέρειας Πελοποννήσου για την ενίσχυση των αναπτυξιακών προγραμμάτων στην Καλαμάτα, τέθηκαν κατά την συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στην έδρα της Περιφέρειας στην τρίπολη.
Ο περιφερειάρχης Δημήτρης Πτωχός και ο δήμαρχος της Καλαμάτας Θανάσης Βασιλόπουλους, επικέντρωσαν τη συζήτήσή τους στην υλοποίηση των Ολοκληρωμένων Χωρικών Επενδύσεων και των δράσεων Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης.
Στόχος είναι η ενίσχυση της συνεργασίας μεταξύ των δύο φορέων, για να επιτευχθούν τα βέλτιστα αποτελέσματα που θα ωφελήσουν τους πολίτες και την τοπική οικονομία.
Παράλληλα, εξετάστηκαν θέματα που αφορούν την ανάπτυξη υποδομών, την ενίσχυση της επιχειρηματικότητας και τη βελτίωση της ποιότητας ζωής στην περιοχή.
Κοινή απάιτηση δημοτικής και Περιφεριεακής Αρχής είναι η ενίσχυση της συνεργασίας τους με σκοπό την επιτάχυνση των έργων, καθώς και η από κοινού διαμόρφωση ενός ισχυρού αναπτυξιακού πλαισίου για την Καλαμάτα και όλην την Περιφέρεια.
Χρηματοδοτείται από το πρόγραμμα «Αττική 2021-2027» και συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης.
Πραγματοποιήθηκε η υποδοχή της πρώτης πτήσης charter της Transavia από την Ολλανδία για τη θερινή…
Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη, 30 Απριλίου, στις 18:00, στην αίθουσα του Παλαιού Δημαρχείου.
θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 2 Μαΐου, στις 19:30, στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου, στην…
Ολοκληρώθηκε η μελέτη για το έργο-ορόσημο οδικής ασφάλειας στη Δωρίδα.
Σε οριστική διευθέτηση οδηγείται η επί χρόνια εκκρεμότητα για το Ανοιχτό Κέντρο Εμπορίου της Άρτας.