ΔΗΜΟΙ

Οι πρώιμες ενδείξεις ΔΕΠ-Υ στο Βύρωνα

Η Διαταραχή Ελλειμματικής Προσοχής & Υπερκινητικότητας και οι ενδείξεις ύπαρξής της σε παιδιά προσχολικής ηλικίας, είναι το αντικείμενο της συζήτησης που διοργανώνουν για την Δευτέρα 18 Νοεμβρίου, στις οκτώ το απόγευμα, ο δήμος Βύρωνα σε συνεργασία με το Πανελλήνιο Σωματείο Ατόμων με ΔΕΠ-Υ ADHD Hellas στο Πολυδύναμο Κέντρο Πρόνοιας.

Πρόκειται για μία από τις συχνότερες νευροβιολογικές διαταραχές της παιδικής ηλικίας, η οποία συνεχίζεται όμως, σε σημαντικό ποσοστό, και στην ενήλικη ζωή και εμφανίζεται στο 5-7% του μαθητικού πληθυσμού και στο 4% των ενηλίκων.

Να σημειωθεί ότι ο Οκτώβριος, έχει καθιερωθεί παγκοσμίως ως ο Μήνας Ευαισθητοποίησης για τη Διαταραχή Ελλειμματικής Προσοχής και Υπερκινητικότητας (ΔΕΠ-Υ) και το ADHD Hellas οργανώνει καμπάνια ενημέρωσης για τη ΔΕΠ-Υ σε παιδικούς σταθμούς και νηπιαγωγεία.

Η πρόληψη μέσω της ανίχνευσης πρώιμων συμπτωμάτων και της έγκαιρης παρέμβασης αποτελεί πλέον ανάγκη, καθώς αποδεικνύεται ότι οι δυσκολίες πολλαπλασιάζονται με την ένταξη του παιδιού στο δημοτικό σχολείο.

Στόχος της παρέμβασης του ADHD Hellas αποτελεί η ενημέρωση και η ευαισθητοποίηση των παιδαγωγών και φροντιστών παιδιών προσχολικής ηλικίας στους παιδικούς σταθμούς και τα νηπιαγωγεία.

Share

Τελευταία άρθρα

Νίκος Χαρδαλιάς από τις Βρυξέλλες: Διεκδικεί περισσότερους ευρωπαϊκούς πόρους για έργα σε κάθε γωνιά της Αττικής

Με σαφές διεκδικητικό πλαίσιο και επίκεντρο την ενίσχυση της κοινωνικής συνοχής, ο Περιφερειάρχης Αττικής Νίκος…

7 ώρες ago

Στην Επιτροπή Νήσων & Πολιτικής Συνοχής της ΚΕΔΕ ο Δήμαρχος Οινουσσών

Στο επίκεντρο η ευρωπαϊκή στρατηγική για τα νησιά.

10 ώρες ago

Το ParkOut City Flow έρχεται στην Κυψέλη

Nέα προσέγγιση στην αστική μετακίνηση.

10 ώρες ago

Nέος μεγάλος υπόγειος αγωγός απορροής ομβρίων υδάτων στην Ηράκλεια

Στόχος είναι η ενίσχυση της ασφάλειας και η προστασία της περιοχής από πλημμυρικά φαινόμενα.

10 ώρες ago

830.000 ευρώ για την αναβάθμιση 11 γηπέδων του Δήμου Ιωαννιτών

Οι παρεμβάσεις δεν περιορίζονται στη βελτίωση της εικόνας των γηπέδων, αλλά αποσκοπούν πρωτίστως στην κάλυψη…

10 ώρες ago

Ζάκυνθος: Oικονομική ενίσχυση από τη Βουλή των Ελλήνων στη Δημόσια Ιστορική Βιβλιοθήκη

Ο Πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων, Νικήτας Κακλαμάνης, υπέγραψε την έγκριση νέας οικονομικής ενίσχυσης ύψους…

11 ώρες ago