ΔΗΜΟΙ

Άνοιξε το «Pop-Up American Space» στο «Γ. Καραϊσκάκης»

Το παρόν στα επίσημα εγκαίνια του «Pop-Up American Space» που άνοιξε τις πύλες του στο γήπεδο «Γ. Καραϊσκάκης», έδωσε ο δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μώραλης.

Πρόκειται για μία πρωτοβουλία του δήμου και της ΠΑΕ Ολυμπιακός, με την υποστήριξη της Πρεσβείας των Η.Π.Α. στην Ελλάδα.

Είναι η επέκταση της Αμερικάνικης Γωνιάς που λειτουργεί στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Πειραιά εδώ και επτά μήνες, προσφέροντας ένα σύγχρονο περιβάλλον πληροφόρησης σχετικά με τις ευκαιρίες εκπαίδευσης στις Ηνωμένες Πολιτείες, καθώς και ένα σύγχρονο περιβάλλον δημιουργικότητας και πολιτιστικών και κοινωνικών δραστηριοτήτων για τους νέους του Πειραιά.

Ο χώρος συνδυάζει την ψυχαγωγία με την καινοτομία και τις αξίες του αθλητισμού.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο Δήμαρχος Πειραιά, Γιάννης Μώραλης, ο Πρόεδρος της ΠΑΕ Ολυμπιακός, Βαγγέλης Μαρινάκης, ο Πρέσβης των Η.Π.Α. στην Ελλάδα, Γιώργος Τσούνης, όπως και οι ποδοσφαιριστές της ομάδας του Ολυμπιακού Παναγιώτης Ρέτσος, Κωνσταντής Τζολάκης, αλλά και η Αντιπεριφερειάρχης Πειραιώς Σταυρούλα Αντωνάκου.

Ο Δήμαρχος Πειραιά και αντιπρόεδρος της ΠΑΕ Ολυμπιακός, Γιάννης Μώραλης, σε δηλώσεις του τόνισε:

«Το “Pop-Up American Space” έρχεται σε συνέχεια της δημιουργίας της Αμερικανικής Γωνιάς Πειραιά, ενός πολυχώρου τεχνολογίας και πολιτισμού που λειτουργούμε εδώ και περίπου 7 μήνες στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Πειραιά. Σήμερα, σε συνεργασία με την Αμερικανική Πρεσβεία στην Ελλάδα και την ΠΑΕ Ολυμπιακός, ανοίγει επίσημα ο πρωτοποριακός αυτός χώρος στο γήπεδο “Γεώργιος Καραϊσκάκης”. Είναι ένας χώρος που συνδυάζει δημιουργικά την ψυχαγωγία με τη γνώση και τις αξίες του αθλητισμού. Οι φίλαθλοι θα μπορούν πριν από τους αγώνες να έρχονται εδώ, να έχουν πρόσβαση σε υπολογιστές, να διασκεδάζουν με βιντεοπαιχνίδια και τεχνολογίες εικονικής πραγματικότητας, αλλά και να βρουν πληροφορίες για σπουδές στην Αμερική, ταξίδια και τουρισμό. Είναι μία δράση που φέρνει πιο κοντά τους δύο λαούς. Αυτό ήταν το στοίχημα, αυτή ήταν η πρόταση από την Πρεσβεία και την υιοθετήσαμε αμέσως, το ίδιο και ο Ολυμπιακός, ο οποίος σταθερά στηρίζει τις πρωτοβουλίες του δήμου και είναι συμπαραστάτης μας όλα αυτά τα χρόνια. Θα ήθελα να ευχαριστήσω τον κ. Πρέσβη και όλους τους συνεργάτες του  στην Πρεσβεία, τον Πρόεδρο της ΠΑΕ Ολυμπιακός Βαγγέλη  Μαρινάκη, που πάντα “αγκαλιάζει” παρόμοιες πρωτοβουλίες που αφορούν στον Δήμο Πειραιά, αλλά και γενικότερα, τον Εντεταλμένο Δημοτικό Σύμβουλο Πολιτισμού Γιάννη Χατζηαλέξη, τη Διευθύντρια Πολιτισμού του δήμου Ευαγγελία Μπαφούνη και τους συνεργάτες του δήμου. Εύχομαι το νέο αυτό εγχείρημα να έχει επιτυχία και ο χώρος αυτός να λειτουργήσει προς όφελος των νέων του Πειραιά».

Επίσης, ο Πρόεδρος της ΠΑΕ Ολυμπιακός, Βαγγέλης Μαρινάκης, ανέφερε μεταξύ άλλων:

«Θα ήθελα να ευχαριστήσω όλους όσοι συμμετείχαν σε αυτό το έργο. Ήταν μια ιδέα της Αμερικανικής Πρεσβείας, η οποία ήταν πολύ εποικοδομητική για τον Πειραιά και τους ανθρώπους του Πειραιά. Και φυσικά για την εκπαίδευση, τον αθλητισμό και τη διπλωματία. Οι νέοι άνθρωποι θα μπορούν να βρίσκονται μαζί σε ένα μέρος όπου θα μπορούν να ψυχαγωγηθούν και να παρακολουθούν την αγαπημένη τους ομάδα.».

Τέλος ο Πρέσβης των Η.Π.Α. στην Ελλάδα, Γιώργος Τσούνης, είπε μεταξύ άλλων: «Ο Δήμαρχος Πειραιά και ο Πρόεδρος του Ολυμπιακού πιστεύουν ότι ο Πειραιάς είναι συνώνυμο της ευκαιρίας και της δυνατότητας. Είναι επίσης συνώνυμο της ελπίδας, της διαφορετικότητας και της συμπερίληψης. Και στο γήπεδο Καραϊσκάκη, βρισκόμαστε όλοι μαζί για να χτίσουμε γέφυρες, ώστε να προσφέρουμε στους ανθρώπους του Πειραιά ευκαιρίες εκπαίδευσης. Αυτός ο χώρος μιλάει για ευκαιρίες και ελπίδα, γιατί θέλω οι Ηνωμένες Πολιτείες και η Ελλάδα να αποτελούν έμπνευση για τον κόσμο».

Τελευταία άρθρα

Παιονία: Nέος κύκλος ανασκαφών στην Αρχαία Ευρωπό

Θετική η Υπουργός Πολιτισμού, Λίνα Μενδώνη, στο διαχρονικό αίτημα του Δημάρχου Παιονίας, Κώστα Σιωνίδη, για…

3 λεπτά ago

Το έργο της Περιφέρειας Αττικής στην «90ή ΔΕΘ»

Με κεντρικό άξονα την παρουσίαση του αναπτυξιακού και κοινωνικού έργου που υλοποιείται και στους 66…

17 λεπτά ago

1,317 εκατομμύρια ευρώ για ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό στα νησιά του Ν. Αιγαίου

Σταθερή πολιτική επιλογή για τη διοίκηση της περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου αποτελεί η συνεχής στήριξη και…

47 λεπτά ago

Σύγχρονοι, βυθιζόμενοι κάδοι απορριμμάτων στην Αρχαία Ολυμπία

Σημαντική αναβάθμιση όσον αφορά, τόσο στη διαχείριση απορριμμάτων, όσο και στην εικόνα του Δήμου Αρχαίας…

1 ώρα ago

Γίνετε πράξη η πρόταση του «κουμπαρά» για τα παιδιά

Ιδιαίτερη ικανοποίηση στη διοίκηση της Περιφέρειας Θεσσαλίας προκάλεσε η εξαγγελία του πρωθυπουργού, ο οποίος από…

1 ώρα ago

Αναβαθμίζεται το Δημοτικό Κολυμβητήριο του «Παναγιώτης Γιαννάκης»

Σε στάδιο ολοκλήρωσης βρίσκονται οι εργασίες αναβάθμισης που πραγματοποιούνται στο Δημοτικό Κολυμβητήριο, στον Αθλητικό Χώρο…

2 ώρες ago