ΔΗΜΟΙ

Μετονομασία της Πλατείας Σουλίου σε Άρη Κωνσταντόγλου

Σε Πλατεία Άρη Κωνσταντόγλου μετονομάστηκε η μέχρι πρότινος Πλατεία Σουλίου στο δήμο Βύρωνα την Κυριακή 3 Νοεμβρίου.

Η μετονομασία της πλατείας αποτελεί φόρο τιμής στη μνήμη και την πολύτιμη προσφορά του Άρη Κωνσταντόγλου και υπενθύμιση του παραδείγματος του καθώς ενέπνευσε τις επόμενες γενιές.

Στον χαιρετισμό του, ο δήμαρχος Βύρωνα Αλέξης Σωτηρόπουλος εξήρε την σημασία του έργου του Άρη Κωνσταντόγλου καθώς ανέφερε μεταξύ άλλων ότι «…τιμούμε σήμερα έναν άνθρωπο που ταύτισε την ζωή του με τον προσκοπισμό και την κοινωνική του προσφορά στον Βύρωνα, που επί 60 συναπτά έτη υπηρέτησε τον προσκοπισμό από μικρό λυκόπουλο μέχρι πρόεδρος του ΔΣ του Σώματος Ελλήνων Προσκόπων. Ο Άρης Κωνσταντόγλου γαλούχησε νέους και νέες στις αρχές και τις αξίες του προσκοπισμού, μετείχε σε αρκετές κατασκηνώσεις, συνέδρια και αποστολές και πρωτοστάτησε στην ανέγερση και λειτουργία του Εντευκτηρίου στην οδό Βουτζά. Δικαίως θεωρείται έτσι ο Πατριάρχης του προσκοπισμού.

Η Ελληνική πολιτεία τον τίμησε για την προσφορά του με τον Αργυρό Σταυρό του Τάγματος Φοίνικα και ήλθε η ώρα να τον τιμήσει και η πόλη στην οποία έζησε και δραστηριοποιήθηκε. Μετονομάζουμε σήμερα προς τιμή του την μικρή αυτή πλατεία που βρίσκεται σε κοντινή απόσταση από το σπίτι που έζησε σχεδόν όλη του την ζωή, στην οδό Αναλήψεως 23.

Παράλληλα όμως, με αυτήν την κίνηση τιμούμε στο πρόσωπο του και τα 100 χρόνια εορτασμού του Βύρωνα με τον προσκοπισμό και όλους εκείνους τους νέους και τις νέες που εντάχθηκαν στις τάξεις τους και υπηρέτησαν αυτά τα 100 χρόνια τις αρχές του: το καθήκον και την προσφορά προς το κοινωνικό σύνολο και την πατρίδα, τον σεβασμό στην φύση και την προστασία του περιβάλλοντος, τον εθελοντισμό, την προσφορά στον συνάνθρωπο, την διαρκή αυτοβελτίωση μέσα από την επανεκπαίδευση…»

Για την σπουδαιότητα του έργου του Άρη Κωνσταντόγλου μίλησαν ο πρώην Πρόεδρος της Βουλής και πρώην Υπουργός Απόστολος Κακλαμάνης, ο γιος του Αλέξανδρος Κωνσταντόγλου, ο Κωνσταντίνος Τάτσης αντιπρόεδρος  του Διοικητικού συμβουλίου του Σώματος Ελλήνων Προσκόπων, ο Μιχάλης Σιδερίδης πρόεδρος της οργανωτικής επιτροπής για τον εορτασμό των 100 χρόνων του προσκοπισμού στον Βύρωνα  και ο πρώην γενικός έφορος προσκόπων Χαράλαμπος Βογιατζής.

Share

Τελευταία άρθρα

ΚΕΔΕ στη ΔΕΘ 2026: Οι Δήμοι ανεβάζουν τον πήχη των διεκδικήσεων για αρμοδιότητες, πόρους και αποκέντρωση

Με σαφές θεσμικό και πολιτικό στίγμα αναμένεται να δώσει το «παρών» στη φετινή 90ή Διεθνή…

5 ώρες ago

Δύσκολες ώρες για τον Αχιλλέα Μπέο

Έχασε την αδερφή του από ανακοπή, την ώρα που κολυμπούσε στη θάλασσα.

7 ώρες ago

Κοινό μέτωπο Περιφέρειας Θεσσαλίας & Δήμου για τον δρόμο Λάρισας-Φαρσάλων

Ο Περιφερειάρχης άνοιξε τον φάκελο των έργων που βρίσκονται σε εξέλιξη ή δρομολογούνται στην περιοχή.

7 ώρες ago

Ξεκίνησε η μεγάλη ανάπλαση του Εμπορικού Κέντρου του Δήμου Αιγάλεω

Eπένδυση 6 εκατ. ευρώ για έναν σύγχρονο, προσβάσιμο, πράσινο και λειτουργικό δημόσιο χώρο.

8 ώρες ago

Νέο πολιτιστικό κέντρο στον Δήμο Αμφίκλειας – Ελάτειας

Ένα ακίνητο της σιδηροδρομικής περιουσίας αποκτά νέα ζωή, συνδέοντας την αξιοποίησή του με τον πολιτισμό…

8 ώρες ago