Χωρίς δρομολόγια Λήμνος και Αγ. Ευστράτιος
Στην έκτακτη συνεδρίαση του Συμβουλίου Ακτοπλοϊκών Συνδέσεων, την Πέμπτη 7 Νοεμβρίου θα εξεταστεί η τροποποίηση των χαρακτηριστικών της γραμμής για Άγιο Ευστράτιο και Λήμνο που έχουν μείνει χωρίς ακτοπλοϊκή σύνδεση από τα λιμάνια της Καβάλας και του Λαυρίου.
Στην συνάντηση θα αποφασιστεί η συχνότητα των δρομολογίων, καθώς και τα μισθώματα με σκοπό τη μεγαλύτερη δυνατή συμμετοχή πλοιοκτητών για την κάλυψή της γραμμής, χωρίς, όμως, να δίνει συγκεκριμένο χρονικό πλαίσιο.
Αυτό σημαίνει ότι η διασύνδεση της Λήμνου και του Αγίου Ευστρατίου με την ηπειρωτική χώρα μένει χωρίς χρονοδιάγραμμα από το Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής.
Πάντως οι επιτελείς του υπουργείου επισημαίνουν ότι “έχουν δρομολογηθεί όλες οι απαραίτητες διαδικασίες που θα εξασφαλίσουν την απρόσκοπτη σύνδεση των νησιών.
Το θέμα της σύνδεσης των νησιών έχει προκαλέσει τις έντονες αντιδράσεις τόσο της δημοτικής Αρχής, όσο και των κατοίκων των δύο νησιών που είδαν ότι ως το τέλος του Οκτώβρη.
Αυτό οφείλεται αφενός στη μη ανταπόκριση από πλοιοκτήτρια εταιρεία, στην πρόσκληση για απευθείας ανάθεση, και αφετέρου στο ότι η ανάληψη της γραμμής από άλλη εταιρεία είναι αδύνατη λόγω καθυστερήσεων εκ μέρους του Φορέα εκμετάλλευσης του λιμένα στην εκτέλεση των απαιτούμενων εργασιών εκβάθυνσης.