ΔΗΜΟΙ

Χ. Δούκας: «Το αδιαπραγμάτευτο ΟΧΙ του Ελληνικού λαού, μάς δίνει δύναμη για να συνεχίζουμε καθημερινά τον αγώνα για Δημοκρατία και Δικαιοσύνη»

Ο Δήμος Αθηναίων γιόρτασε την 84η επέτειο του ιστορικού «ΟΧΙ» με μια μεγάλη μαθητική παρέλαση των σχολείων της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης της Αθήνας, του Λυκείου Ελληνίδων, Προσκόπων, Οδηγών και ΑμεΑ μπροστά από το Μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη.

Μετά το πέρας της παρέλασης, ο Δήμαρχος Αθηναίων, Χάρης Δούκας, προέβη στην ακόλουθη δήλωση: «Είναι σήμερα ημέρα τιμής, μνήμης και υπερηφάνειας. Το αδιαπραγμάτευτο ΟΧΙ του ελληνικού λαού απέναντι στον φασισμό, απέναντι στη μισαλλοδοξία, μάς δίνει δύναμη για να συνεχίζουμε καθημερινά τον αγώνα για Δημοκρατία και Δικαιοσύνη. Χρόνια πολλά σε όλες τις Ελληνίδες και όλους τους Έλληνες».

Την παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου παρακολούθησαν ο Υπουργός Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού, κ. Κ. Πιερρακάκης, η Υπουργός Τουρισμού, κ. Όλγα Κεφαλογιάννη, ο Εκπρόσωπος του Προέδρου της Βουλής, Βουλευτής κ. Ι. Καλλιάνος, ο Εκπρόσωπος των Ενόπλων Δυνάμεων, Υπαρχηγός ΓΕΕΘΑ, Αντιναύαρχος (ΠΝ)  Χρήστος Σιασιάκος, η Αναπληρώτρια Περιφερειάρχης Αττικής, κα. Χρ. Κεφαλογιάννη καθώς και εκπρόσωποι της πολιτικής, στρατιωτικής ηγεσίας και της Εκκλησίας.

Νωρίτερα, ο Δήμαρχος Αθηναίων παρέστη στη Δοξολογία στον Καθεδρικό (Μητροπολιτικό) Ιερό Ναό του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Αθηνών Προεξάρχοντος του Μακαριότατου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερωνύμου Β και στη συνέχεια κατάθεσε στεφάνι στο Μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη.

Τελευταία άρθρα

2.85 εκατ. ευρώ για την επανάχρηση του Παλαιού Γυμνασίου Πύλου

Είναι πλέον το «Πολιτιστικό Κέντρο Πύλου “Κωνσταντίνος Σαμαράς”».

15 λεπτά ago

Βανδαλισμοί στο εκκλησάκι της Μεταμόρφωσης του Σωτήρος

Την ημέρα της γιορτής διάλεξαν οι άγνωστοι κακοποιοί να βανδαλίσουν το εκκλησάκι της Μεταμόρφωσης του…

2 ώρες ago

Στο 80% η κατασκευή δικτύου αποχέτευσης στο Μαραθώνα

Εντός χρονοδιαγραμμάτων συνεχίζονται τα έργα για την κατασκευή δικτύου αποχέτευσης στο δήμο Μαραθώνα όπου τα…

2 ώρες ago

Αναστολή λειτουργίας όλων των παιδικών χαρών στον Δήμο Πέλλας

Στόχος η πιστοποίησή τους, σύμφωνα με τις προδιαγραφές ασφαλείας του Υπουργείου Εσωτερικών.

2 ώρες ago

Η ενίσχυση της ελληνικής βιομηχανίας είναι υπόθεση Περιφερειακής Ανάπτυξης

Στο Μέγαρο Μαξίμου βρέθηκαν οι Περιφερειάρχες της χώρας με κύριο θέμα την ενίσχυση της βιομηχανίας.

2 ώρες ago

Λειτουργία κλιματιζόμενου χώρου στον Πειραιά λόγω καύσωνα

Μέτρα για την προστασία των ευάλωτων της πόλης, προκειμένου να μην εκτίθεντε στις υψηλές θερμοκρασίες…

3 ώρες ago