Πε. Σεπ 19th, 2024

«Θέλουμε να αναμορφώσουμε εκ βάθρων την πόλη», άρθρο του Δημάρχου Ν.Φιλαδέλφειας – Ν. Χαλκηδόνας Γιάννη Τομπούλογλου

Στους πρώτους οκτώ μήνες της διοίκησης του Δήμου από τη Συμπαράταξη, θεωρώ ότι έγιναν πολλά, με δεδομένη την πολύ κακή οικονομική κατάσταση που μας παρέδωσε η προηγούμενη δημοτική Αρχή.

Σε άμεση συνεργασία με την Περιφέρεια, ξεκίνησε το μεγάλο αντιπλημμυρικό έργο στη βόρεια Φιλαδέλφεια που καρκινοβατούσε επί δυο δεκαετίες τουλάχιστον, με αποτέλεσμα να πλημμυρίζει η περιοχή γύρω από την οδό Σκρα, να καταστρέφονται περιουσίες και να υποβαθμίζεται τραγικά η ζωή των περιοίκων. Η αποφασιστικότητα του Νίκου Χαρδαλιά και η δυναμική κινητοποίηση του δήμου έβαλαν το έργο στις «ράγες» και ως τα τέλη του 2025 θα είναι έτοιμο.

Ακόμα και χωρίς προϋπολογισμό ανακατασκευάσαμε πλήρως όλες τις παιδικές χαρές του Δήμου και αφού τις πιστοποιήσαμε, τις παραδώσαμε στα παιδιά της πόλης μας για να παίζουν με ασφάλεια και να ψυχαγωγούνται. Μέσα στο καλοκαίρι που έχουν σταματήσει τα σχολεία, προχωρήσαμε σε παρεμβάσεις συντήρησης και εκσυγχρονισμού σε όλες τις σχολικές μονάδες της πόλης, ώστε τα παιδιά μας να ξεκινήσουν τη νέα χρονιά με τους καλύτερος οιωνούς.

Τα σχέδιά μας απλώνονται σε όλη την πόλη που θέλουμε να αναμορφώσουμε εκ βάθρων. Σε λίγο βάζουμε μπροστά το νέο κτήριο του ΚΑΠΗ, στο κέντρο της Φιλαδέλφειας, ενώ παίρνουν σειρά οι αναπλάσεις της κεντρικής λεωφόρου Δεκελείας, αρχικά στο κομμάτι της Χαλκηδόνας και αργότερα ως το βόρειο τμήμα της Φιλαδέλφειας. Πασχίζουμε να κτιστεί Ειδικό Σχολείο στο χώρο της Μπριτάνια, σε μια έκταση περίπου 7 στρεμμάτων με επίσης υπερτοπική σημασία, ενώ έχουμε στα σκαριά την ανάπλαση του ιστορικού κέντρου της πόλης, δηλαδή την περιοχή γύρω από την πλατεία Κωνσταντινουπόλεως, έως το γήπεδο του Ιωνικού και την εκκλησία της Κοιμήσεως Θεοτόκου.

Επίσης από τις αρχές Σεπτεμβρίου η Πολεοδομία της πόλης μας αποκτά υπόσταση κι είναι έτοιμη να εξυπηρετεί τους Φιλαδελφειώτες και τους Χαλκηδονιώτες. Κλείνοντας, είμαστε αποφασισμένοι να αναπλάσουμε και να εκσυγχρονίσουμε το Άλσος μας, ώστε να ξαναγίνει τόπος συνάντησης και ψυχαγωγίας της τοπικής μας κοινωνίας.

Δημοσιεύθηκε στο ένθετο EOTA που κυκλοφόρησε στην εφημερίδα Παραπολιτικά στις 14/9