Τρ. Σεπ 17th, 2024

Γιώργος Παπαναστασίου στο eota.gr: Κανείς δεν θα μπορούσε να αρνηθεί τη λύση στο πρόβλημα της λειψυδρίας της Αττικής εφόσον όμως διασφαλιστούν ανταποδοτικά

Τον σχεδιασμό της κυβέρνησης ώστε τα επόμενα τρία με τέσσερα χρόνια να δοθεί λύση στην υδροδότηση του Λεκανοπεδίου Αττικής προανήγγειλε από τη ΔΕΘ ο πρωθυπουργός, Ο Κυριάκος Μητσοτάκης εξήγγειλε τη μερική εκτροπή παραποτάμων του Αχελώου προς τον Εύηνο και το Μόρνο.

Ο Δήμαρχος Αγρινίου και Β’Αντιπρόεδρος της ΚΕΔΕ, Γιώργος Παπαναστασίου με δήλωσή του στο eota.gr τονίζει:

«Οι πρόσφατες εξελίξεις δικαιώνουν απόλυτα την επιχειρηματολογία δεκαετιών για τον εγκληματικό σχεδιασμό της εκτροπής του Αχελώου  στον θεσσαλικό κάμπο.  Ο Αχελώος είναι ίσως το τελευταίο  υδάτινο διαθέσιμο της Χώρας. Αυτό σημαίνει ότι πρέπει να τον προστατεύσουμε αφήνοντας στο παρελθόν την όποια σκέψη για  εκτροπή στη Θεσσαλία. Και θέλω να είμαι ξεκάθαρος. Είναι τελείως διαφορετική συζήτηση  η  υδροδότηση του μισού πληθυσμού της χώρας, που ζει στην Αττική,  μέσω της ένωσης του ταμιευτήρα του Ευήνου και του Μόρνου με την τεχνητή λίμνη Κρεμαστών. Και είναι  τελείως διαφορετικό θέμα  να κατασπαταλάς νερό για να αρδεύεις με «κανόνια» τον θεσσαλικό κάμπο. Κανείς δε θα μπορούσε να αρνηθεί τη λύση στο πρόβλημα της λειψυδρίας της Αττικής εφόσον όμως διασφαλιστούν ανταποδοτικά οφέλη για την περιοχή μας».