ΔΗΜΟΙ

Δήμος Φαρσάλων: Πρόγραμμα ανακύκλωσης μαγειρικών ελαίων

Στο δίκτυο ανακύκλωσης χρησιμοποιημένων μαγειρικών ελαίων εντάσσεται ο δήμος Φαρσάλων, στο πλαίσιο ενός ολοκληρωμένου προγράμματος πρόληψης δημιουργίας αποβλήτων, ανακύκλωσης και βιώσιμης ανάπτυξης,  τοποθετώντας σε καίρια σημεία της πόλης τους συγκεκριμένους ειδικούς κάδους συλλογής.

Τα οφέλη προκύπτουν είναι πολλαπλά και μεγάλα:

Σημαντική δημόσια ωφέλεια περιβαλλοντικού χαρακτήρα, αφού τα συλλεχθέντα είδη θα αποτρέπονται από το ρεύμα των αστικών αποβλήτων, τα οποία οδηγούνται μέχρι σήμερα, στην αποχέτευση, ρυπαίνοντας τον υδροφόρο ορίζοντα, δηλαδή το πόσιμο νερό, τα ποτάμια, τις λίμνες, τη θάλασσα και άλλα φυσικά οικοσυστήματα, με σημαντικό περιβαλλοντικό αποτύπωμα.
Άμεση οικονομική ωφέλεια από την εξοικονόμηση των κονδυλίων που δαπανώνται από την Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης και Αποχέτευσης, προκειμένου να καθαρίζονται κάθε χρόνο οι αποχετεύσεις, καθώς μεγάλο ποσοστό των προβλημάτων (φράξιμο κλπ) που προκύπτουν στις αποχετεύσεις, οφείλεται στα χρησιμοποιημένα βρώσιμα λάδια.
Άμεσο όφελος για τον Δήμο από την προσφορά, εκ μέρους της εταιρείας ανταποδοτικού ποσού.
Έμμεσο και άμεσο κοινωνικό και εκπαιδευτικό όφελος των πολιτών του Δήμου από εκπαιδευτικές δράσεις που προάγουν την κοινωνική ευθύνη, τον περιβαλλοντικό σεβασμό και την πράσινη οικονομία. Δωρεάν τοποθέτηση και συντήρηση των κάδων χωρίς καμία χρέωση για τον Δήμο και ανταποδοτικά οφέλη.
Ο υπεύθυνος της δράσης από πλευράς Δήμου Φαρσάλων, Δημοτικός Σύμβουλος κ. Χρήστος Δ. Μπασαγιάννης δήλωσε τα εξής: «Συνεχίζοντας την εποικοδομητική συνεργασία μας με την εταιρία ανακύκλωσης EAST WEST GREECE ΜIKE μετά την επέκταση του δικτύου συλλογής μεταχειρισμένων ρούχων, ξεκινάμε και την συλλογή χρησιμοποιημένων μαγειρικών ελαίων μέσω των πορτοκαλί κάδων που τοποθετήθηκαν στην πόλη.

Στα πλαίσια της δράσης αυτής, θα γίνουν σε συνεργασία με την εταιρία, ημερίδες ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης των πολιτών και κυρίως των μαθητών μέσω της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης για τα οφέλη του ολοκληρωμένου πλαισίου ανακύκλωσης στη πόλη μας. Το δίκτυο θα επεκταθεί σε συνεργασία με την τοπική κοινότητα Φαρσάλων και σε αλλά σημεία της πόλης.

Επόμενο μελλοντικό βήμα, είναι η τοποθέτηση «καρδίων» ανακύκλωσης πλαστικών καπακιών με ανταποδοτικά οφέλη για την κοινωνία. Ο Δήμος μας εργάζεται ώστε να είναι πρωτοπόρος σε θέματα ανακύκλωσης» κατέληξε.

Share

Τελευταία άρθρα

Μνημόνιο Συνεργασίας για την ΑΣΤΕ Κρήτης

Η ποιότητα των παρεχομένων υπηρεσιών στον χώρο του τουρισμού, μέσα από την κατάρτιση και εκπαίδευση…

4 ώρες ago

23,8 εκ. ευρώ για πόσιμο νερό από την Περιφέρεια Κρήτης

Έργα και παρεμβάσεις, συνολικού προϋπολογισμού 23.854.200 ευρώ, με στόχο την βιώσιμη διαχείριση των υδάτων και…

4 ώρες ago

Πρόταση για τέλος χρήσης δημοτικού χώρου για εκδηλώσεις

Χρήματα στα ταμεία του από την παραχώρηση του δημοτικού σταδίου της πόλης για την διεξαγωγή…

4 ώρες ago

«Αγία Βαρβάρα, Αθήνα, Συμμαχία» και στην καθαριότητα

Με ένα απορριμματοφόρο ενισχύει τις υπηρεσίες καθαριότητας του δήμου Αγίας Βαρβάρας, ο δήμος Αθηναίων, προκειμένου…

5 ώρες ago

Στην Αλεξανδρούπολη για τις υποδομές ο Γ. Βρούτσης

Από κοντά τις αθλητικές εγκαταστάσεις της πόλης είδε ο Αναπληρωτής Υπουργός Αθλητισμού, Ιωάννης Βρούτσης που…

24 ώρες ago

Συνάντηση Κ. Μουτζούρη με αντιπροσωπεία από το Αλιαγά της Τουρκίας

Οι προοπτικές ενίσχυσης της ακτοπλοϊκής σύνδεσης, η ανάπτυξη του τουρισμού, καθώς και η διεύρυνση των…

1 ημέρα ago