ΔΗΜΟΙ

Γιατί δε θα παραστεί ο Γιάννης Κωνσταντάτος στην υπογραφή της σύμβασης για το ενιαίο παραλιακό μέτωπο

Δεν θα παραστεί ο δήμαρχος Ελληνικού Γιάννης Κωνσταντάτος στην εκδήλωση υπογραφής της σύμβασης για τον ενοποιημένο ποδηλατόδρομο και πεζόδρομο, που θα ενώνει το παραλιακό μέτωπο στο πλαίσιο του έργου «Αθηναϊκή Ριβιέρα. Αστικός Περίπατος», που πραγματοποιεί η περιφέρεια Αττικής τη Δευτέρα 15 Ιουλίου παρουσία του πρωθυπουργού.

Μάλιστα σε ανακοίνωση του ο δήμος  αναφέρει ότι  «επιφυλάσσεται νομικά να προσφύγει κατά του έργου διότι αυτό γίνεται σε μια επιβαρυμένη γειτονιά από τα έργα της επένδυσης του Ελληνικού με πάρα πολλά προβλήματα και θα πρέπει όταν παρουσιάζουμε ενιαίο παραλιακό μέτωπο να το βλέπουμε και στην πράξη».

«Αλήθεια, για ποιο ενιαίο παραλιακό μέτωπο μιλάμε όταν το έργο στο ύψος του Δήμου μας στο Ελληνικό δε θα περνάει από την παραλία μας, αλλά απέναντι και μέσα από τις γειτονιές μας και σαφώς πολύ μακριά από το επονομαζόμενο παραλιακό μέτωπο;

Πρόκειται για παγκόσμια πρωτοτυπία που αφορά μόνο το Δήμο Ελληνικού Αργυρούπολης, το να έχουμε έναν πεζόδρομο και έναν ποδηλατόδρομο που δε θα βρίσκεται δίπλα στην παραλία αλλά απέναντι στις γειτονιές της πόλης» σχολιάζει η δημοτική αρχή.

Επίσης εγκαλεί την περιφερειακή αρχή γιατί «επτά μήνες τώρα, ουδείς από την Περιφέρεια Αττικής μας κάλεσε για να συζητήσουμε το έργο και να συμπεριληφθούν στη μελέτη αυτού οι προϋποθέσεις που έχουμε θέσει ως Δημοτικό Συμβούλιο προκειμένου να είναι αποδεκτό και από εμάς στο πλαίσιο της καλής μας διάθεσης να εξυπηρετήσουμε το εν λόγω έργο και όχι να το ακυρώσουμε, πάντοτε όμως ρητά με γνώμονα όσα θέσαμε στη σχετική μας απόφαση.

Δυστυχώς, ουδείς έχει δεσμευτεί εγγράφως απέναντί μας με αποτέλεσμα το έργο που θα υπογραφεί την Δευτέρα να μην συμπεριλαμβάνει τα έργα ανάπλασης που αιτηθήκαμε, αλλά και μια σειρά άλλων παρατηρήσεων».

Διευκρινίζει ακόμη ότι η απουσία της δημοτικής αρχής από την εκδήλωση σε καμία περίπτωση δεν αποτελεί απαξίωση ως προς το πρόσωπο και το θεσμό του πρωθυπουργού.

«Η απουσία μας, τονίζει, είναι συμβολικής και ουσιαστικής σημασίας, ένα ηχηρό μήνυμα προς όλους αυτούς που νομίζουν ότι αποφασίζουν για εμάς, χωρίς εμάς και χωρίς να εκφράζουν ρητές δεσμεύσεις που εξασφαλίζουν ποιότητα ζωής των κατοίκων μας».

Τελευταία άρθρα

Ο Δήμος Αμοργού εγκαινιάζει τις Μονάδες Αφαλάτωσης Καταπόλων

Ενισχύεται η υδροδότηση της Αμοργού και βελτιώνεται η ποιότητα ζωής των κατοίκων.

4 λεπτά ago

Θεσσαλονίκη: Μουσική εκδήλωση για την επέτειο της Αποκατάστασης της Δημοκρατίας

Είναι αφιερωμένη στη συμπλήρωση 52 ετών από την Αποκατάσταση της Δημοκρατίας στην Ελλάδα.

48 λεπτά ago

Λάζαρος Κυρίζογλου: Το κράτος να πάψει να φορτώνει το «μουτζούρη» στους Δήμους

Στην αντεπίθεση κατά των όσω ακούστηκαν για τις βαθμολογίες που συγκέντρωσαν οι δήμοι σε όλη…

50 λεπτά ago

«SOS» από τους δήμους της Κέρκυρας για τα σκουπίδια

Την άμεση οικονομική στήριξη της Πολιτείας για την κάλυψη του δυσβάστακτου κόστους μεταφοράς των απορριμμάτων…

1 ώρα ago

Ξυλοπεζόδρομος σε όλο το παραλιακό μέτωπο της πόλης της Νάξου

Η κατασκευή του εντάχθηκε στο Πρόγραμμα «Νότιο Αιγαίο 2021-2027».

1 ώρα ago

Δημοτικό συμβούλιο Κηφισιάς: «Όχι» στην υποχρεωτική ένταξη της δημοτικής ύδρευσης στην ΕΥΔΑΠ

Την αντίθεσή του στην υποχρεωτική ένταξη της δημοτικής ύδρευσης στην ΕΥΔΑΠ εκφράζει το Δημοτικό Συμβούλιο…

1 ώρα ago