Τρ. Ιούλ 16th, 2024

«9 Γωνιές Ανακύκλωσης» στον Δήμο Νίκαιας-Αγ.Ι. Ρέντη

Υπόγειους κάδους ανακύκλωσης εγκατέστησε ο Δήμος Νίκαιας-Αγ. Ι. σε κεντρικά σημεία της πόλης .

Οι «Γωνιές Ανακύκλωσης» αποτελούν υποέργο του Προγράμματος «Αντώνης Τρίτσης», συνολικού προϋπολογισμού 1.294.560,04 € με ΦΠΑ και περιλαμβάνουν δράσεις  χωριστής συλλογής αστικών αποβλήτων.

Η πρώτη δοκιμαστική λειτουργία πραγματοποιήθηκε στην πλατεία Κουμπάκη  και μετά το πέρας δοκιμαστικών λειτουργιών και στα 9 σημεία της πόλης το πρόγραμμα αναμένεται να τεθεί σε εφαρμογή το Φθινόπωρο.

Στα βυθιζόμενα συστήματα πολλαπλών κάδων, 4 θέσεων  συνολικά,  οι πολίτες θα μπορούν να απορρίπτουν χωριστά τα απορρίμματά τους  ανά κατηγορία υλικών  (μέταλλο – πλαστικό- χαρτί- γυαλί).

Ακόμη οι Γωνιές Ανακύκλωσης έχουν εξοπλιστεί με Σύστημα Ηλεκτρονικής Επιβράβευσης   χρηστών και τη δυνατότητα επιβράβευσής τους – ανά υλικό που διαλέγουν στην πηγή- με παροχή οικονομικών κινήτρων, προσφορών , χρήσης Κάρτας Ανακυκλωτή ή έκδοσης κουπονιού.

Τα 9 σημεία στα οποία έχουν τοποθετηθεί οι υπόγειοι κάδοι είναι: Πλατεία Μήτσου Παπαρήγα, Συμβολή οδών Σωκράτους& Ηράκλειτου, Θηβών 196-198, Π. Ράλλη 182,Πλατεία Διαμάντως Κουμπάκη, Πλατεία Υγείας (Γενικό Κρατικό Νοσοκομείο Νίκαιας), Πλατεία Άρεως (συμβολή οδών Πλατάνων &Χρυσοστόμου Σμύρνης), Πλατειάκι Άνω Νεάπολης (τριγωνάκια Σικελιανού-Ν. Καζαντζάκη-Κ. Παλαμά).

«Η υπογειοποίηση των κάδων ανακύκλωσης  εντάσσεται στο πλαίσιο της στρατηγικής μας για τη βελτίωση της διαχείρισης των απορριμμάτων σύμφωνα με το νέο Εθνικό Σχέδιο και τον Περιφερειακό Σχεδιασμό  Διαχείρισης Αποβλήτων. Με τον αρμόδιο Αντιδήμαρχο Καθαριότητας και Ανακύκλωσης κ. Νικόλαο Καρδιά, προχωρήσαμε σ’αυτό το  σημαντικό βήμα για μια πιο καθαρή και περιβαλλοντικά φιλική πόλη.  Η ανάπτυξη αυτού του δικτύου Γωνιών Ανακύκλωσης μπορεί να συμβάλλει ουσιαστικά στην προώθηση της πρόληψης της δημιουργίας αποβλήτων και στην εκτροπή τους από τους ΧΥΤΑ καθώς και  στην ενίσχυση της περιβαλλοντικής συνείδησης», δήλωσε ο δήμαρχος Κωνσταντίνος Μαραγκάκης.