ΔΗΜΟΙ

Δύο «φύλακες» στην υπηρεσία του Δήμου Πειραιά

Με δύο υπερσύγχρονης τεχνολογίας drones, ενίσχυσε τη φαρέτρα του ο Δήμος Πειραιά, για την πρόβλεψη της παραβατικότητας, τον έλεγχο της κίνησης των οχημάτων στους δρόμους της πόλης, αλλά και τη διαχείριση εκτάκτων καταστάσεων.

Τα δύο drones,  που προσφέρθηκαν ως χορηγία από το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Πειραιά, θα τα χειρίζονται εκπαιδευμένα στελέχη του Δήμου, κυρίως από τις Υπηρεσίες της Δημοτικής Αστυνομίας και Πολιτικής Προστασίας ενώ οι πρώτες επιχειρησιακές τους πτήσεις αναμένονται στα μέσα Σεπτεμβρίου.

Τα drones θα είναι συνδεδεμένα με τον θάλαμο επιχειρήσεων του Δήμου Πειραιά και με τον τρόπο αυτό θα είναι σε θέση οι Δημοτικές Υπηρεσίες να επιχειρούν, εφόσον παραστεί ανάγκη, άμεσα στο πεδίο, π.χ. σε περιπτώσεις πυρκαγιάς, πλημμύρας, τροχαίου ατυχήματος, κατάρρευσης κτιρίου, ή και βανδαλισμού δημοτικής περιουσίας με πλήρη σεβασμό στους κανόνες εναέριας κυκλοφορίας αλλά και κυρίως στον Γενικό Κανονισμό για την Προστασία των Δεδομένων (GDPR).

Η παράδοση των 2 drones στο Δήμο, πραγματοποιήθηκε χθες στο κτίριο του ΕΒΕΠ, παρουσία του Δημάρχου Πειραιά Γιάννη Μώραλη, του προέδρου του Επιμελητηρίου Βασίλη Κορκίδη, της Αντιπεριφερειάρχη Πειραιώς Σταυρούλας Αντωνάκου, του Αντιδημάρχου Δημοτικής Αστυνομίας Τάσου Μαρκαριάν, καθώς και του προέδρου του Εθνικού Οργανισμού Διερεύνησης Αεροπορικών και Σιδηροδρομικών Ατυχημάτων και Ασφάλειας Μεταφορών Γεώργιου Δριτσάκου.

«Προσπαθούμε να καλύψουμε με σύγχρονα μέσα το έλλειμμα του προσωπικού στη Δημοτική Αστυνομία, αλλά και την παραβατικότητα που υπάρχει στην πόλη είτε από παράνομες ενέργειες είτε από κακές συμπεριφορές. Με αυτά τα 2 drones, αλλά και με τις ενέργειες που κάνουμε, εμείς και η Κυβέρνηση για προσλήψεις Δημοτικών Αστυνομικών περί τα μέσα του 2025, θα αντιμετωπίζουμε πιο γρήγορα αυτά τα περιστατικά. Είναι η εποχή των drones, ο Πειραιάς πρέπει να παρακολουθεί τις εξελίξεις και να μπορεί έχει στη διάθεση του σύγχρονα εργαλεία ώστε να επιτελεί τα καθήκοντα του», τόνισε ο Γιάννης Μώραλης. Παράλληλα πρόσθεσε ότι: «Τα drones θα μπορούν να επιχειρούν σε ζητήματα που προέρχονται από φυσικές καταστροφές, όπως για παράδειγμα μετά από μία έντονη βροχόπτωση ποια σημεία στον Πειραιά έχουν πλημμυρίσει, ή κατά τη διάρκεια μίας αστικής πυρκαγιάς θα έχουμε άμεση εικόνα του συμβάντος. Θα επιχειρούν επίσης σε θέματα παράνομου παρκαρίσματος, φθορών, παραβατικών ενεργειών, παρεμπορίου αλλά και στο μέλλον θα μπορούμε να εκτελούμε, με αυτά, και εργασίες τοπογραφίας ή χαρτογράφησης».

«Αεροπεριπολίες στο Δήμο Πειραιά… Είναι πολύ σημαντικό για εμάς το ό,τι μπορούμε και βοηθάμε το έργο του Δήμου και της Δημοτικής Αστυνομίας, ώστε να μπορέσει να τιθασεύσει τα δύσκολα συμβάντα που υπάρχουν σε μία πόλη λιμάνι όπως είναι ο Πειραιάς με αυξημένη κυκλοφορία αλλά και πολλές νέες επιχειρήσεις. Θέλουμε να δίνουμε τη δυνατότητα να νοιώσει ο Πειραιώτης, ο επισκέπτης αλλά και ο τουρίστας της πόλης πιο ασφαλής. Ας μην ξεχνάμε ότι μία «αεροπεριπολία» αντικαθιστά 10 πεζές περιπολίες», σημείωσε ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Βασίλης Κορκίδης.

Τελευταία άρθρα

Aνοιχτή συνάντηση για τη βιώσιμη τουριστική ανάπτυξη της Πάρου

Πραγματοποιήθηκε, στην αίθουσα «ΝΗΡΕΑΣ», στη Νάουσα, ανοιχτή συνάντηση ενημέρωσης και διαλόγου με θέμα «DMMO –…

14 ώρες ago

Αγ. Παρασκευή: Δωρεάν μετακίνηση φοιτητών στην Πανεπιστημιούπολη

Το πρόγραμμα αφορά την πρωινή μετάβαση προς την Πανεπιστημιούπολη Ζωγράφου.

15 ώρες ago

Θετικό το Δημ. Συμβούλιο επί της μελέτης επικαιροποίησης του master plan λιμένα Καλαμάτας

Το Δημοτικό Συμβούλιο Καλαμάτας έλαβε θετική απόφαση επί της Μελέτης Επικαιροποίησης Προγραμματικού Σχεδίου (MASTER PLAN)…

15 ώρες ago

Σέρρες: Αναστολή λειτουργίας για το 10ο & 24ο Δημοτικό Σχολείο

Αποκολλήθηκε, σήμερα το μεσημέρι, τμήμα επιχρίσματος από την οροφή του εσωτερικού χώρου της εισόδου του…

16 ώρες ago

Οχήματα, φορτιστές και φωτοβολταϊκό για την Διεύθυνση Αστυνομίας Κοζάνης

700.000 ευρώ για ηλεκτροκίνηση οχημάτων της Αστυνομίας στην πόλη της Πτολεμαΐδας.

16 ώρες ago

Εποχή Smart City στο Χαλάνδρι

Στην εποχή της Smart City περνά το Χαλάνδρι, εγκαθιστώντας ένα δίκτυο ψηφιακών υποδομών σε δρόμους…

17 ώρες ago