Κυ. Ιούλ 21st, 2024

Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς την Τρίτη: Σε επιφυλακή ο Δήμος Αθηναίων – Έκκληση προς τους πολίτες

Από τα μεσάνυχτα της Δευτέρας (8/7) ο Δήμος Αθηναίων λαμβάνει επιπλέον μέτρα προστασίας καθώς προβλέπεται πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς (κατηγορία κινδύνου 4).

Σε επιφυλακή θα βρίσκονται όλες οι Υπηρεσίες του Δήμου (Πράσινο, Καθαριότητα, Δημοτική Αστυνομία και αυτοτελές τμήμα Πολιτικής Προστασίας), με περιπολίες όλο το 24ωρο.

Όπως τόνιζει σε ανακοίνωση του ο δήμος, στο πλαίσιο εφαρμογής του σχεδίου Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Αθηναίων, θα φυλάσσονται όλοι οι μεγάλοι χώροι πρασίνου της πόλης (λόφοι Λυκαβηττού, Στρέφη, Φιλοπάππου, Τουρκοβούνια, Ιλίσια, κλπ). Επίσης, υδροφόρες θα είναι διαθέσιμες ώστε να βοηθήσουν το έργο της Πυροσβεστικής σε περίπτωση ανάγκης. Η Δημοτική Αστυνομία θα ελέγχει με drones τις περιοχές πρασίνου της Αθήνας, προκειμένου να ενημερώσει την Πυροσβεστική όπου κριθεί αναγκαίο.

Έκκληση προς τους πολίτες
Στην ανακοίνωσή του ο Δήμος καταλήγει: «Καλούμε τους πολίτες και τους φορείς να είναι πολύ προσεκτικοί και σε περίπτωση οποιουδήποτε κινδύνου αντιληφθούν, να επικοινωνούν με το 1595 (χρέωση ανάλογα με τον πάροχο), το οποίο είναι σε 24ωρη λειτουργία».