Πε. Ιούλ 25th, 2024

Κεχαγιά κατά Κοσμοπούλου: Η διοίκηση αφήνει να χτιστούν οικόπεδα σε σε κοινόχρηστους χώρους – Η απάντηση της Δημάρχου Πεντέλης

Σκληρή ανακοίνωση για το μεγάλο θέμα της περιοχής που είναι το Σχέδιο πόλης, εξέδωσε η πρώην Δήμαρχος Πεντέλης, Δήμητρα Κεχαγιά. Στην ανακοίνωση της ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΙΑΣ μεταξύ άλλων τονίζεται πώς «η διοίκηση της κ. Κοσμοπούλου αφήνει να χτιστούν οικόπεδα, που σύμφωνα με το σχέδιο αναθεώρησης του σχεδίου πόλης των Μελισσίων, που και η ίδια ψήφισε, προορίζονται για κοινόχρηστοι χώροι».

Διαβάστε αναλυτικά την ανακοίνωση της κ. Κεχαγιά:

«Με ψέματα, διαστρεβλώσεις της πραγματικότητας και νομικίστικα τερτίπια η διοίκηση της κ. Κοσμοπούλου αφήνει να χτιστούν οικόπεδα, που σύμφωνα με το σχέδιο αναθεώρησης του σχεδίου πόλης των Μελισσίων, που και η ίδια ψήφισε, προορίζονται για κοινόχρηστοι χώροι.

Η κα Κοσμοπούλου δεν έκανε απολύτως τίποτε επί έξι μήνες για το θέμα, με αποτέλεσμα σήμερα να κινδυνεύουν να χαθούν χώροι που τόσο η ίδια όσα και το σύνολο του Δημοτικού Συμβουλίου είχαν αποφασίσει το 2022 να χαρακτηριστούν ως κοινόχρηστοι.

Αποκορύφωμα της αδράνειάς της και της σκόπιμης πλέον παράδοσης των κοινόχρηστων χώρων σε συγκεκριμένους εργολάβους είναι η άρνησή της να υιοθετήσει την πρόταση που της υπέβαλε το σύνολο της αντιπολίτευσης, δηλαδή να προχωρήσει στο «πάγωμα» της έκδοσης οικοδομικών αδειών και της εκτέλεσης εργασιών. Αντιθέτως, δίνει χρόνο στα εργολαβικά συμφέροντα που ήδη δημιουργούν τετελεσμένα σε δύο πολύτιμους κοινόχρηστους και κοινωφελείς χώρους της πόλης μας.

Έφθασε δε στο σημείο να διακόψει «με το έτσι θέλω» τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου για το συγκεκριμένο θέμα, υποκαθιστώντας τον πρόεδρο που περιορίστηκε σε ρόλο… θεατή, προκειμένου να μην αποκαλυφθούν η γύμνια των επιχειρημάτων της, αλλά και η ύποπτη καθυστέρηση που επιχειρεί, εμποδίζοντας την πολεοδομική τακτοποίηση στα Μελίσσια.

Την αλήθεια, όμως, κ. Κοσμοπούλου δεν μπορείτε να την αποκρύψετε:

  • Το 2007, επί διοικήσεως Μανώλη Γραφάκου στον τότε Δήμο Μελισσίων, πραγματοποιείται η έγκριση του Πολεοδομικού Σχεδίου Μελισσίων.
  • Το 2009 ξεκινά η μελέτη αναθεώρησης, με ολοκληρωμένη πρόταση για χρήσεις γης, όρους δόμησης, κοινόχρηστους και κοινωφελείς χώρους.
  • Το 2014 ο τότε δήμαρχος Πεντέλης Δημήτρης Στεργίου αποφασίζει (252/2014) να εξαιρέσει από τη μελέτη τους κοινόχρηστους και κοινωφελείς χώρους και να την προωθήσει μόνο για τον καθορισμό των χρήσεων γης.
  • Το 2021 γνωμοδότηση του Συμβουλίου της Επικρατείας κρίνει ως μη νόμιμη -όπως αναμενόταν- την απόφαση Στεργίου (2014), καθώς δεν συμπεριλάμβανε κοινόχρηστους και κοινωφελείς χώρους.
  • Αμέσως μετά, την ίδια χρονιά, η διοίκηση της Δήμητρας Κεχαγιά προχωρά στην ανάθεση μελέτης για σύνταξη νέων όρων που συμπεριλαμβάνουν τους κοινόχρηστους και κοινωφελείς χώρους.
  • Το 2022 ολοκληρώνεται η μελέτη που ανατέθηκε από τη διοίκηση Κεχαγιά, εγκρίνεται ομόφωνα από το Δημοτικό Συμβούλιο και προχωρά η δημοσιοποίηση και η υποβολή ενστάσεων.
  • Το 2023 αναρτάται η αναθεώρηση του σχεδίου πόλης, όπου υποβλήθηκαν ουσιαστικά μόλις δύο ενστάσεις.
  • Το 2023 εκδικάζονται οι ενστάσεις από την Επιτροπή Ποιότητας Ζωής (απόφαση 61/2023) και ολοκληρώνεται η διαδικασία, για να εισαχθεί το θέμα για απόφαση στο Δημοτικό Συμβούλιο.
  • Το 2024… αναμένουμε στο ακουστικό μας. Η διοίκηση Κοσμοπούλου αδρανεί(;) αδικαιολόγητα να φέρει το θέμα στο Δ.Σ., αφήνοντας να χαθούν πολύτιμοι χώροι για τα Μελίσσια.

Η κ. Κοσμοπούλου  και οι άμεσοι συνεργάτες της γνωρίζουν πολύ καλά το ιστορικό της υπόθεσης. Άρα, οι δικαιολογίες περιττεύουν. Ο μόνος λόγος των καθυστερήσεων είναι γιατί, δυστυχώς, για τη νέα διοίκηση του Δήμου τα συμφέροντα των δημοτών έρχονται δεύτερα μπροστά στις εξυπηρετήσεις των όποιων… δικών μας.

Αυτή είναι η αλήθεια που προσπαθεί να κρύψει η κ. Κοσμοπούλου…»

Από την πλευρά της η Δήμαρχος Πεντέλης Νατάσσα Κοσμοπούλου απαντά με ανάρτησή της επισημαίνοντας πώς: «Έκπληξη μας προκαλεί το τσουνάμι της αγωνιώδους παραπληροφόρησης προς τους πολίτες που συνεχίζεται ανεπιτυχώς από την πρώην δήμαρχο».

Δείτε ολόκληρη την ανάρτηση: