Πα. Ιούλ 19th, 2024

Ξεκίνησαν οι κοινές περιπολίες Δημοτικής Αστυνομίας και ΕΛ.ΑΣ στον Δήμο Αθηναίων

Ξεκίνησαν οι κοινές περιπολίες της Δημοτικής Αστυνομίας και της ΕΛ.ΑΣ στους δρόμους της Αθήνας, στο πλαίσιο του μνημονίου συνεργασίας που υπέγραψαν πρόσφατα ο Δήμος Αθηναίων και το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη.

Χθες, Τετάρτη 3 Ιουλίου, ήταν η πρώτη ημέρα για το Γενικό Σχέδιο Αστυνόμευσης, που αφορά στην αντιμετώπιση και αποτροπή της παραβατικότητας. Τα μικτά κλιμάκια περιπολιών κινήθηκαν στις εξής περιοχές:

1ο  κλιμάκιο: Άγιος Παύλος και ευρύτερη περιοχή Σταθμού Λαρίσης
2ο κλιμάκιο: Πλατεία Συντάγματος
3ο  κλιμάκιο: Πεζόδρομος Ερμού
4ο κλιμάκιο: Πεζόδρομος Διονυσίου Αρεοπαγίτου και περιμετρικά του Μουσείου Ακρόπολης (με ποδήλατα)
5ο κλιμάκιο: Πλατεία Μοναστηρακίου
Επιπλέον τη Δευτέρα 1η Ιουλίου ξεκίνησε και η εφαρμογή του Επιχειρησιακού Σχεδίου Τροχονομικής Αστυνόμευσης, το οποίο υλοποιείται από μικτά κλιμάκια της Δημοτικής Αστυνομίας και της Τροχαίας Αθηνών.

Ανάμεσα στις αρμοδιότητές τους περιλαμβάνονται η αποτροπή της παράνομης στάσης και στάθμευσης, των παράνομων διελεύσεων οχημάτων σε πεζόδρομους και πλατείες, καθώς και της κυκλοφοριακής συμφόρησης στον οδικό άξονα της πόλης.

Οι κοινές δράσεις εφαρμόζονται πιλοτικά στην παρούσα φάση και αναμένεται να επεκταθούν σταδιακά και σε άλλες περιοχές της Αθήνας, ενισχύοντας την ασφάλεια των πολιτών και την αποτροπή παραβατικών συμπεριφορών. Τα αποτελέσματα θα καταγράφονται καθημερινά από τα κλιμάκια ελέγχου κάθε τομέα και θα αξιολογούνται από το Ενιαίο Συντονιστικό Κέντρο.