Πα. Ιούλ 12th, 2024

Ανοιχτά σχολικά προαύλιο στον Δήμο Αλίμου όλο το καλοκαίρι

Ανοιχτά θα είναι τα προαύλια όλων των σχολείων του Αλίμου (Δημοτικών, Γυμνασίων, Λυκείων) και κατά τη διάρκεια όλου του καλοκαιριού, ώστε να συναντιούνται, να παίζουν και να αθλούνται όλα τα παιδιά.

Ειδικότερα, τα προαύλια θα ανοίγουν τις καθημερινές (Δευτέρα έως Παρασκευή) από τις 17:30 μέχρι τις 21:30, με φύλακα, ώστε να υποδέχονται τα παιδιά που θέλουν να παίξουν και να δημιουργηθεί ένας χώρος συνάντησης για τους μαθητές και τους κατοίκους της κάθε γειτονιάς.

Μετά την επιτυχημένη δοκιμαστική εφαρμογή του προγράμματος «Ανοιχτά σχολικά προαύλια» τους προηγούμενους δύο μήνες, ο Δήμος Αλίμου συνεχίζει το πρόγραμμα και για ολόκληρο το καλοκαίρι.

«Έξω από κάθε σχολείο θα βρίσκονται αναρτημένοι οι κανόνες χρήσης του προαυλίου από μαθητές, γονείς και περίοικους, ενώ πρόθεση της Δημοτικής αρχής είναι το πρόγραμμα «Ανοιχτά Σχολικά Προαύλια» να συνεχιστεί και μετά το καλοκαίρι, κατά τη διάρκεια της επόμενης σχολικής χρονιάς. Κι αυτό, γιατί η Δημοτική αρχή επιδιώκει όλοι οι πολίτες, μικροί και μεγάλοι, να χρησιμοποιούν και να χαίρονται τις εγκαταστάσεις της πόλης του Αλίμου, σαν να είναι το σπίτι τους! Μοναδική παράκληση, να προσέξουν και να φροντίσουν όλοι οι επισκέπτες τον σχολικό χώρο, όπως ακριβώς και το σπίτι τους!», σημειώνει στην ανακοίνωσή του ο Δήμος Αλίμου.