Τρ. Ιούλ 16th, 2024

Ιούλιος στη Δημοτική Αγορά Κυψέλης

 

Ένα πρόγραμμα για όλους! Μια Αγορά για όλους!
Εκδηλώσεις

Αν περνάς από τη Δημοτική Αγορά Κυψέλης, ένα τεστάκι κάν’το!
Η Δημοτική Αγορά Κυψέλης συνεργάζεται σταθερά με το Κέντρο Πρόληψης & Σεξουαλικής Υγείας Checkpoint, για γρήγορες, δωρεάν, εμπιστευτικές εξετάσεις για HIV και ηπατίτιδες B & C. Τις Δευτέρες 1 Ιουλίου, 15 Ιουλίου και 29 Ιουλίου, 11:00-15:00, το Athens Checkpoint θα βρίσκεται στο Creative Lab 2 της Δημοτικής Αγοράς Κυψέλης, παρέχοντας εξετάσεις σε κάθε σεξουαλικά ενεργό άτομο και ενημερώνοντας το κοινό για τη σεξουαλική υγεία, με την υποστήριξη του AIDS Healthcare Foundation.

Δευτέρες 1/7, 15/7, 29/7 || 11:00-15:00
Creative Lab 2
Είσοδος ελεύθερη
AFROfitness
Η Δημοτική Αγορά Κυψέλης υποδέχεται τις Bantu Dancers που θα μας μυήσουν στον διασκεδαστικό κόσμο του AFROfitness, ένα είδος γυμναστικής με στοιχεία Afro Dance που δίνει την αίσθηση ενός party! To AFROfitness είναι ένα πρόγραμμα γυμναστικής που συνδυάζει παραδοσιακές αφρικανικές χορευτικές κινήσεις έντασης και διάρκειας με σύγχρονες χορευτικές εκφράσεις αναπτύσσοντας ρευστότητα, μεγαλύτερο εύρος κίνησης καθώς και μία πιο πλούσια και αυθεντική κίνηση. Μέσα από το AFROfitness εξερευνώνται διαφορετικές χορευτικές εκφράσεις εμπνευσμένες από αφρικανικές παραδόσεις και είναι μία εξαιρετική άσκηση για όλο το σώμα. Ένας διασκεδαστικός τρόπος για την ανάπτυξη της αυτοπεποίθησης, τη βελτίωση και την οικοδόμηση της αντοχής και του σωματικού συντονισμού.

Δευτέρες 1/7, 8/7 || 19:00-20:30
Αίθριο
Είσοδος ελεύθερη, προκράτηση θέσης εδώ

 

Μποστάνι
Αγορά με φρέσκα προϊόντα φυσικής και βιολογικής καλλιέργειας από μικρούς παραγωγούς.

Κάθε Τετάρτη || 14:00-17:00
Αίθριο
Είσοδος ελεύθερη

 

Ο Εντουάρ Λουί στο ΣΚΡΙΠ

Οι εκδόσεις Αντίποδες και το βιβλιοπωλείο ΣΚΡΙΠ μας καλούν να γνωρίσουμε από κοντά τον Γάλλο συγγραφέα Εντουάρ Λουί στη Δημοτική Αγορά Κυψέλης. Ο συγγραφέας θα συζητήσει με τους παρευρισκόμενους και τις παρευρισκόμενες, θα υπογράψει τα βιβλία του και θα δεχτεί ερωτήσεις.

 

Παρασκευή 5/7 || 19:00-22:00
Αίθριο
Είσοδος ελεύθερη

 

Χορωδιακή Μουσική από το Έντεχνο Τραγούδι

Η Χορωδία του Δήμου Αθηναίων παρουσιάζει τραγούδια από το έντεχνο ελληνικό και ξένο τραγούδι. Ακούγονται έργα γνωστών Ελλήνων συνθετών, καθώς και διάφορες γνωστές μελωδίες από την Ευρώπη, την Αφρική και την Λατινική Αμερική. Στο πιάνο θα είναι ο Βενιαμίν Χατζηκουμπάρογλου. Διευθύνει ο Σταύρος Μπερής.

Τετάρτη 17/7 || 21:00-22:00
Αίθριο
Είσοδος ελεύθερη

7ο Θερινό Βιβλιοστάσιο

Μια μεγάλη γιορτή βιβλίου στο κέντρο της Αθήνας! Θα συναντηθούμε και θα συζητήσουμε για βιβλία, για λογοτεχνία και για θεωρία, θα ανταλλάξουμε ιδέες και προβληματισμούς, θα δραπετεύσουμε από την καθημερινότητα της πόλης, και θα αφουγκραστούμε έναν διαφορετικό πολιτισμό, στους αντίποδες των κυρίαρχων αφηγήσεων. Επιπρόσθετα, θα έχετε την ευκαιρία να αγοράσετε βιβλία από ανεξάρτητους, μικρούς εκδοτικούς οίκους. Σας περιμένουμε την Παρασκευή 19, το Σάββατο 20 και την Κυριακή 21 Ιουλίου στη Δημοτική Αγορά Κυψέλης για το 7ο Θερινό Βιβλιοστάσιο!

Παρασκευή 19/7, 15:00 – 23:00 || Σάββατο 20 & Κυριακή 21/7, 11:00 – 23:00
Αίθριο
Είσοδος ελεύθερη

Workshops

Εργαστήριο κεραμικής

Μέσα σε δύο μαθήματα ενηλίκων, θα γνωρίσουμε τις βασικές τεχνικές της κεραμικής τέχνης και θα δημιουργήσουμε αντικείμενα με λευκό πηλό. Οι συμμετέχοντες μπορούν να παρακολουθήσουν και να ζωγραφίσουν το αντικείμενό τους. Μέγιστος αριθμός συμμετεχόντων 14 άτομα.

Παρασκευή 12 & Κυριακή 14/7 || 19:00-21:00
Creative Lab 1
Κόστος: 60€ / δύο μαθήματα. Κράτηση θέσης στο @pilgrim_makershub ή μέσω email στο info@pilgrimathens.com