Πα. Ιούλ 12th, 2024

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης η Λέρος

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης και για ένα μήνα τέθηκε η Λέρος, λόγω της λειψυδρίας, με απόφαση του γενικού γραμματέα Πολιτικής Προστασίας Βασίλη Παπαγεωργίου «λόγω φαινομένων λειψυδρίας».

Η σχετική απόφαση αναφέρει:

«Αποφασίζουμε την κήρυξη σε κατάσταση Έκτακτης Ανάγκης Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Λέρου της Περιφερειακής Ενότητας Καλύμνου της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, για την διαχείριση των συνεπειών που ενδέχεται να προκύψουν από την εκδήλωση φαινομένων λειψυδρίας στην παραπάνω περιοχή. Η εν λόγω κήρυξη θα ισχύει από την ημερομηνία έκδοσης της παρούσης και για έναν (1) μήνα, ήτοι έως και 25 Ιουλίου 2024. Μετά το πέρας του καθορισθέντος χρόνου, θα γίνει, δίχως νέο έγγραφο, άρση της παραπάνω κατάστασης Έκτακτης Ανάγκης Πολιτικής Προστασίας», αναφέρεται στη σχετική απόφαση.

Το αίτημα είχε καταθέσει ο δήμαρχος του νησιού Τιμόθεο Κωττάκη, προκειμένου να τρέξουν οι διαδικασίες του κατεπείγοντος, ώστε να αποδεσμευθούν οι πόροι από το υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, για να μεταφερθεί νερό με υδροφόρα πλοία του Πολεμικού Ναυτικού το συντομότερο δυνατό.