Πε. Ιούλ 25th, 2024

Ξεκίνησε το πλήρως ανανεωμένο Summer Camp «Παίζω και Δημιουργώ 2024» του Δήμου Αγίας Παρασκευής

Ξεπέρασαν τις 2.500 οι εγγραφές των παιδιών για το φετινό πρόγραμμα-Πάνω από 50% μειωμένο το φετινό κόστος συμμετοχής

Με υψηλότερη συμμετοχή παιδιών σε σχέση με όλες  τις προηγούμενες χρονιές,  ξεκίνησε σήμερα το ανανεωμένο Θερινό Πρόγραμμα Δημιουργικής Απασχόλησης και Αθλητικών Δραστηριοτήτων Summer Camp « Παίζω και Δημιουργώ 2024», του Δήμου Αγίας Παρασκευής.

Ειδικότερα φέτος κατόπιν πρωτοβουλίας της Διοίκησης του Δήμου το Πρόγραμμα υλοποιείται με μία καινοτομία καθώς πλέον συνενώθηκαν οι αθλητικές με τις δημιουργικές δραστηριότητες, δίνοντας τη δυνατότητα στα παιδιά να αθλούνται αλλά και να ψυχαγωγούνται ταυτόχρονα.

Το νέο ανανεωμένο Summer Camp έτυχε μεγάλης ανταπόκρισης καθώς ήδη μέχρι σήμερα οι εγγραφές των παιδιών και για τις 4 Περιόδους ξεπέρασαν τις 2.500, σε σχέση με πέρυσι που οι συμμετοχές και για το αθλητικό αλλά και το δημιουργικό πρόγραμμα δραστηριοτήτων ήταν 1.500.

Παράλληλα το κόστος συμμετοχής στο φετινό πρόγραμμα είναι πολύ οικονομικότερο για τις οικογένειες, με τις μειώσεις να ξεπερνούν σε κάποιες περιπτώσεις ακόμα και το 50%.

Ενδεικτικά σημειώνεται πως το 2023, το κόστος συμμετοχής του ενός παιδιού στην πρώτη περίοδο και μόνο για το αθλητικό πρόγραμμα ήταν στα 100 ευρώ, ενώ  φέτος και για τα δύο (αθλητικές και δημιουργικές δραστηριότητες), είναι 50% πιο κάτω, δηλαδή στα 50 ευρώ.

Αντίστοιχα πέρυσι η επιβάρυνση για μία οικογένεια που ήθελε να στείλει δύο παιδιά στην πρώτη περίοδο ήταν στα 175ευρώ, ενώ φέτος είναι στα 90 ευρώ, ενώ για τα τρία παιδιά η συμμετοχή στην πρώτη περίοδο το 2023 ήταν στα 225 ευρώ σε σύγκριση με φέτος που είναι στα 90, καθώς πλέον το τρίτο παιδί συμμετέχει δωρεάν, κάτι που δεν ίσχυε πέρυσι.

Υπενθυμίζεται πως το πρόγραμμα υλοποιείται σε 7 σχολεία και στο αθλητικό κέντρο Νότου και αφορά το χρονικό διάστημα,  από τις  17/6/2024 έως και τις 06/09/2024.