Πε. Ιούλ 18th, 2024

Πλήρης ανακατασκευή δυο Βρεφονηπιακών Σταθμών από τον Δήμο Πειραιά

Με ταχείς ρυθμούς προχωρούν οι εργασίες για την πλήρη ανακατασκευή  δυο Βρεφονηπιακών Σταθμών  από τον  Δήμο Πειραιά,. Πρόκειται για τον Βρεφονηπιακό Σταθμό στη συμβολή των οδών Υπαπαντής & Παπαστράτου στην «Κοπή», στον οποίο γίνεται επέκταση δυο ορόφων και πλέον θα είναι 3όροφος και για τον Βρεφονηπιακό Σταθμό στη συμβολή των οδών Ερμουπόλεως και Παξών, στα Καμίνια.

Ο  Δήμος Πειραιά υπενθυμίζει επίσης ότι, σκοπεύει να δημιουργήσει ακόμα έναν Βρεφονηπιακό Σταθμό στο οικόπεδο Ρουσσουνέλου, ενώ έχει ήδη παραδώσει στα παιδιά και τους γονείς τους τον παιδικό σταθμό στο πάρκο Δηλαβέρη.

Τα δυο έργα χρηματοδοτούνται από την Ο.Χ.Ε., στο πλαίσιο του ΠΕΠ Αττικής 2014- 2020.

«Τα τελευταία χρόνια ο Δήμος Πειραιά βρίσκεται σε μια διαδικασία να δημιουργήσει νέους, σύγχρονους Βρεφονηπιακούς Σταθμούς στην πόλη μας, με στόχο να καλυφθούν οι αυξημένες ανάγκες των γονέων για τη δημιουργική απασχόληση των παιδιών σε  κατάλληλους χώρους, με υψηλές προδιαγραφές» δήλωσε ο δήμαρχος Γιάννης Μώραλης σε αυτοψία που πραγματοποίησε στο χώρο των εργασιών, τονίζοντας ότι προχωρούν εντός των προβλεπομένων χρονοδιαγραμμάτων.

Πρόσθεσε επίσης ότι «Συνεχίζουμε να υλοποιούμε έργα υποδομής, για να αναβαθμίσουμε τις γειτονιές μας και κατ΄ επέκταση την ποιότητα ζωής των Πειραιωτών, λαμβάνοντας υπόψη τις ανάγκες κάθε γειτονιάς. Οι Βρεφονηπιακοί μας Σταθμοί προσφέρουν στιγμές χαράς και εμείς θέλουμε να βλέπουμε τα χαμογελαστά πρόσωπα των παιδιών. Χαίρομαι που θα παραδώσουμε στα παιδιά δυο άρτιους, καλαίσθητους σταθμούς, οι οποίοι πληρούν όλες τις προϋποθέσεις για την ασφαλή διαμονή τους».