Κυ. Ιούν 16th, 2024

Πυκνώνει το δίκτυο των υπόγειων κάδων απορριμμάτων στο Ηράκλειο

Σε είκοσι συνολικά σημεία στο Δήμο Ηρακλείου, έχουν τοποθετηθεί μέχρι στιγμής υπόγειοι κάδοι, στο πλαίσιο της πρώτης τμηματικής παράδοσης που εξελίσσεται με γρήγορους ρυθμούς.

Πιο συγκεκριμένα υπόγειοι κάδοι έχουν τοποθετηθεί στη Λ. Δημοκρατίας, στο παρκάκι της Εθνικής Αντιστάσεως, στην οδό Αρτέμιδος (Πάρκο Μικράς Ασίας), πάνω από το πάρκο της Μικράς Ασίας, στην Λ. Κνωσσού, καθώς και στις συμβολές των οδών Μ. Ηλιάδη – Παστρικάκη και Βασιλάκη – Ν. Καμπιτάκη. Επίσης, σε άλλα σημεία της πόλης προχωρούν οι αναγκαίες εργασίες πριν την τελική τοποθέτηση των υπόλοιπων 80 υπόγειων κάδων.

Κάθε κάδος έχει χωρητικότητα όσο 2,5 συμβατικοί κάδοι απορριμμάτων, συμβάλλοντας έτσι στην ουσιαστική αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών αποκομιδής, στον εξορθολογισμό των δρομολογίων των απορριμματοφόρων, αλλά και στην αισθητική αναβάθμιση των σημείων, γεγονός που βελτιώνει και την καθημερινότητα των περιοίκων.

Όπως σημειώνει ο Δήμος Ηρακλείου, κατά τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου στις 27/5 έγινε ομόφωνα δεκτή η χωροθέτηση και εγκατάσταση τεσσάρων υπόγειων συστημάτων κάδων απορριμμάτων στην Πλατεία Ελευθερίας, στην αρχή της οδού Πεδιάδος μετά και την έγκριση από τις αρμόδιες αρχαιολογικές υπηρεσίες.

Η απόφαση χαρακτηρίστηκε από τον Αλέξη Καλοκαιρινό ως επιτυχία της Δημοτικής Αρχής, με δεδομένο ότι το ιστορικό κέντρο του Ηρακλείου είναι χαρακτηρισμένο ως αρχαιολογικός χώρος.

Το έργο εντάσσεται στο Σχέδιο Ολοκληρωμένης Αστικής Ανάπτυξης του Δήμου Ηρακλείου.