ΔΗΜΟΙ

Γιατί πήρε τα εύσημα του Πρωθυπουργού ο Γιάννης Φωστηρόπουλος

Μάθαµε ενδιαφέρον παρασκήνιο από την επίσκεψη του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, στο Παλαιό Φάληρο και συγκεκριµένα πού «έπεσε το µάτι» του και έδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον, δίνοντας µάλιστα και τα εύσηµα στον δήµαρχο Γιάννη Φωστηρόπουλο.

Συγκεκριµένα, τη στιγµή που ο Κυριάκος Μητσοτάκης έπι νε µε τον δήµαρχο έναν εσπρέσο, ο Γιάννης Φω στηρόπουλος είχε µαζί του έναν µικρό καφέ κάδο βιοαπο βλήτων και τις σχετικές σακούλες. Μάλιστα, ο δήµαρχος εξήγησε στον πρωθυπουργό πως στην ανακύκλωση βιοαπο βλήτων ο ∆ήµος Παλαιού Φαλήρου πρωτοπορεί και έχει καταφέρει να φτάσει το 7,5% των απορριµµάτων της πόλης να είναι τα βιοαπόβλητα και αυτός ο εξοπλισµός να µοιράζεται στους κατοίκους εντελώς δωρεάν.

Τότε ο Κ. Μητσοτάκης έδειξε τον καφέ κάδο στους παρευρισκοµένους και είπε ότι «έτσι πρέπει να κάνουµε. Θα πρέπει να αναπτύξουµε ακόµα περισσότερο αυτό το κοµµάτι», γιατί, όπως χαρακτηριστικά τόνισε, «ο πολιτισµός ξεκινάει από την καθηµερινότητά µας».

∆εν είναι η πρώτη φορά που ξεχωρίζει ο Γ. Φωστηρόπουλος για τις πρωτοβουλίες και τις δράσεις στον ∆ήµο Παλαιού Φα λήρου και µάλιστα στα ζητήµατα της καθηµερινότητας των πολιτών. Εχει ρίξει µεγάλο βάρος σε αυτόν τον τοµέα και δεν είναι τυχαία η συντριπτική επανεκλογή του στις αυτοδιοικητικές κάλπες του περασµένου Οκτωβρίου. Αλλος ένας τοµέας, εκτός του περιβάλλοντος, που θεωρείται προ τεραιότητα για τον δήµαρχο Παλαιού Φαλήρου είναι η υγεία των πολιτών, γι’ αυτό και πραγµατοποιούνται πλούσιες σχετικές δράσεις από τον δήµο.

Δημοσιεύθηκε στο ένθετο eota που κυκλοφόρησε στην εφημερίδα Παραπολιτικά 1/6

Τελευταία άρθρα

Νίκος Χαρδαλιάς: 17 εκατ. ευρώ για την καινοτομία και τη σύνδεση της έρευνας με την επιχειρηματικότητα στην Αττική

Νέα χρηματοδοτική δράση της Περιφέρειας Αττικής για τη συνεργασία επιχειρήσεων, πανεπιστημίων και ερευνητικών φορέων –…

2 ώρες ago

14.000 τ.μ. δημόσιων κτημάτων παραχωρούνται στον Δήμο Πύλου-Νέστορος

Σημαντική ενίσχυση της δημοτικής περιουσίας με πρωτοβουλία της Δημοτικής Αρχής.

4 ώρες ago

Παπάγος-Χολαργός: Νέος χλοοτάπητας στον αθλητικό χώρο «Φοίβος»

Από το Σάββατο 24 Οκτωβρίου το γήπεδο θα είναι στη διάθεση του κοινού.

4 ώρες ago

Βάρεια: Υπογράφηκε η σύμβαση για τη νέα λιμενική εγκατάσταση

Επένδυση 4,2 εκ. ευρώ αλλάζει τα δεδομένα στο παραλιακό μέτωπο.

4 ώρες ago

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις για το NEA SMYRNI HISTORICAL RUN 2026

Από τις 09.00 το πρωί ως τις 13.00 το μεσημέρι της Κυριακής 25 Οκτωβρίου θα…

5 ώρες ago

Ψηφιακή αναβάθμιση Επιμελητηρίου Βοιωτίας

Επιδιώκεται η δημιουργία νέων εργαλείων υποστήριξης της επιχειρηματικότητας και της τοπικής ανάπτυξης.

5 ώρες ago