Κυ. Ιούλ 21st, 2024

Δήμος Παιανίας-Ισ. Μάδης: Το ενδιαφέρον του πρωθυπουργού, εγγύηση για τα Ολυμπιακά Ακίνητα (ΦΩΤΟ)

Τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη υποδέχθηκε στα Ολυμπιακά Ακίνητα ο Δήμαρχος Παιανίας Ισίδωρος Μάδης, σε μια επίσκεψη που στόχο είχε να αναδείξει τη σημασία της ανάπλασης των εμβληματικών κτιρίων του 2004 προς όφελος του αθλητισμού και της τοπικής κοινωνίας.

Η αποκατάσταση των Ολυμπιακών Ακινήτων που είχαν αφεθεί στην τύχη τους εκκίνησε με την αλλαγή της δημοτικής αρχής το 2019 οπότε ο Ισίδωρος Μάδης έθεσε ως ύψιστη προτεραιότητα τη διάσωση των εμβληματικών εγκαταστάσεων .

Μέσω ιδιωτικής δωρεάς συντάχθηκε η απαραίτητη μελέτη και στη συνέχεια υπογράφηκε Μνημόνιο Συνεργασίας μεταξύ του Δήμου Παιανίας, του υπουργείου Αθλητισμού και της Περιφέρειας Αττικής η οποία ανέλαβε τη χρηματοδότηση του έργου.

Το Πρόγραμμα Αξιοποίησης Ολυμπιακών Εγκαταστάσεων Αττικής ενέταξε τις εγκαταστάσεις της Παιανίας σε έναν συνολικότερο σχεδιασμό επιτρέποντας την αξιοποίηση της χρηματοδότησης της Περιφέρειας Αττικής για μια συνολικότερη ανάπλαση του χώρου όπου θα δημιουργηθούν νέοι αθλητικοί χώροι αλλά και ένα θέατρο.

Σύμφωνα με τον σχεδιασμό οι εργασίες αποκατάστασης των Κλειστών του Στίβου και του Βόλεϊ ολοκληρώνονται τον προσεχή Νοέμβριο.

«Το ενδιαφέρον της κυβέρνησης αλλά και του ίδιου του πρωθυπουργού είναι η εγγύηση ότι σύντομα στον Δήμο Παιανίας θα έχουμε έναν ολοκληρωμένο αθλητικό χώρο ενώ αποτρέψαμε την καθολική καταστροφή δύο ολυμπιακών εγκαταστάσεων που είχαν αφεθεί στην τύχη τους. Η δε συμμετοχή του ΟΑΚΑ εξασφαλίζει τη βιωσιμότητα του εγχειρήματος. Παρακολουθούμε στενά τις εξελίξεις εξασφαλίζοντας τα μέγιστα οφέλη για τους κατοίκους του δήμου μας» δήλωσε ο Δήμαρχος Παιανίας Ισίδωρος Μάδης.

Ο σχεδιασμός του ΟΑΚΑ περιλαμβάνει την κατασκευή ενός γηπέδου ποδοσφαίρου 11Χ11, γηπέδων Padel, basket, τένις, στίβο 400μ με ρίψεις και σκάμματα αλμάτων, κτιρίου αποδυτηρίων, αναψυκτηρίου, WC κοινού, καθώς και ενός ανοιχτού θεάτρου που θα καλύψει τις ανάγκες του Δήμου Παιανίας ως χώρου εκδηλώσεων.