Τε. Ιούλ 24th, 2024

Τρέχει να ενημερώσει για τον «καφέ κάδο» ο Δήμος Ελευσίνας

Ενόψει της επανεκκίνησης του προγράμματος του καφέ κάδου την πρώτη εβδομάδα του Ιουνίου, σε Ελευσίνα και Μαγούλα, ο Δήμος της περιοχής συνεχίζει τις δράσεις ενημέρωσης σε τοπικές επιχειρήσεις. Ήδη την περασμένη εβδομάδα, ενημερώθηκαν υπεραγορές, οπωροπωλεία, εστιατόρια, με σκοπό την ένταξή τους στο πρόγραμμα του καφέ κάδου.

Συγκεκριμένα ο Δήμος Ελευσίνας σε συνεργασία με εξειδικευμένους συνεργάτες της  εξειδικευμένοι συνεργάτες της Περιφέρειας Αττικής και του Ειδικού Διαβαθμιδικού Συνδέσμου Νομού Αττικής (ΕΔΣΝΑ), ενημέρωσε τις επιχειρήσεις, για τη χωριστή συλλογή των υπολειμμάτων τροφών (βιοαποβλήτων), την ορθή χρήση του καφέ κάδου και τα οφέλη της ανακύκλωσης.

«Η χωριστή συλλογή υπολειμμάτων τροφών (βιοαποβλήτων) μέσω των καφέ κάδων ανακύκλωσης αποτελεί μια σημαντική περιβαλλοντική δράση, η οποία αναμένεται να αλλάξει την περιβαλλοντική ταυτότητα του Δήμου Ελευσίνας. Στρατηγική προτεραιότητα του Δήμου στο πλαίσιο αυτό, αποτελεί η σταδιακή επέκταση του προγράμματος σε όλες τις επιχειρήσεις και τα νοικοκυριά, και η ένταξη του καφέ κάδου στην καθημερινή ζωή των πολιτών», αναφέρει στην ανακοίνωσή του.