Κυ. Ιούν 16th, 2024

Λιμενικό Ταμείο απέκτησε ο Δήμος Άνδρου

Ολοκληρώθηκε η μεταβίβαση των περιουσιακών στοιχείων του Διαδημοτικού Λιμενικού Ταμείου Τήνου – Άνδρου, στο αυτόνομο πλέον Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Άνδρου.

Τα απαραίτητα έγγραφα στην επίσημη παράδοση – παραλαβή των αρμοδιοτήτων, που πραγματοποιήθηκε στα γραφεία του Λιμενικού Ταμείου Τήνου, υπέγραψε ο Δήμαρχος Άνδρου και Πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου κ. Θεοδόσης Σουσούδης, ο οποίος δήλωσε: «Είμαι ιδιαίτερα χαρούμενος γιατί μετά από προσπάθειες 9 χρόνων, με πολλά εμπόδια και προβλήματα, καταφέραμε να ολοκληρώσουμε ένα πάγιο αίτημα όλης της Άνδρου, καθώς η δημιουργία του Λιμενικού Ταμείου Άνδρου αποτελεί ‘κλειδί’ για την ανάπτυξη του νησιού μας!».

Αυτόνομο λιμενικό ταμείο
«Ευχαριστώ από καρδιάς όλους όσοι συνέβαλαν διαχρονικά στο να φτάσουμε στη σημερινή ιστορική ημέρα. Θεωρώ ότι είναι ένα από τα πιο σημαντικά επιτεύγματα της Δημοτικής μας Αρχής, καθώς το δρομολογήσαμε από το 2015 και ολοκληρώσαμε τις τυπικές διαδικασίες το 2019. Η προηγούμενη διοίκηση επικαιροποίησε τις αποφάσεις του 2018 των Δημοτικών Συμβουλίων Άνδρου και Τήνου καθώς και τις μελέτες μας το 2021 και πλέον το νησί μας, το νησί της ναυτοσύνης, θα διαθέτει αυτόνομο Λιμενικό Ταμείο με τα δικά του περιουσιακά στοιχεία και τις δικές του αναπτυξιακές δυνατότητες», προσέθεσε ο κ. Σουσούδης.

Ο πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου Τήνου κ. Ευάγγελος Σημαντήρης παρέδωσε στον κ. Σουσούδη το ποσό των 1.763.280,67 €, σε τραπεζικές επιταγές που εκδόθηκαν.

Παρόντες στην εκδήλωση ήταν, επίσης, ο Δήμαρχος Τήνου κ. Παναγιώτης Κροντηράς, ο αντιπρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου Άνδρου κ. Γιώργος Τρανάκος, καθώς και υπηρεσιακοί παράγοντες των Δήμων Τήνου και Άνδρου.