Κυ. Ιούν 16th, 2024

Η πιο πρωτότυπη πλατεία βρίσκεται στον Δήμο Ελληνικού Αργυρούπολης (ΦΩΤΟ)

Πόλος έλξης για πολλούς τουρίστες αναμένεται να γίνει το θρυλικό Boeing 727 της Ολυμπιακής, το οποίο κοσμεί από χθες τον δήμο Ελληνικού-Αργυρούπολης. Η παρουσίαση του αεροπλάνου έγινε χθες το απόγευμα σε ειδική εκδήλωση στον χώρο που θα το φιλοξενεί από τον δήμαρχο Γιάννη Κωνσταντάτο και τον πρόεδρο της Zela Aviation Ανδρέα Χριστοδουλίδη, ο οποίος έχει διασώσει το συγκεκριμένο αεροσκάφος και αναζητούσε έναν κατάλληλο χώρο για τη μόνιμη εγκατάστασή του.

Ο δήμαρχος Ελληνικού-Αργυρούπολης ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα, διαμόρφωσε και διέθεσε τον χώρο στο Ελληνικό, στο ύψος του γηπέδου Σουρμένων και το αεροσκάφος «Mount Olympus» θα εκτίθεται εκεί για το κοινό, ενώ είναι ορατό και από τη λεωφόρο Βουλιαγμένης.

Η  εκδήλωση είχε εορταστικό χαρακτήρα και παραβρέθηκε πλήθος κόσμου και δημοτών. Όπως ειπώθηκε, η παρουσία του αεροσκάφους, πέρα από τον συμβολικό χαρακτήρα, καθώς θα βρίσκεται στον δήμο όπου υπήρχε το αεροδρόμιο του Ελληνικού, θα έχει και ουσιαστικό χαρακτήρα, αφού θα λειτουργεί και ως τουριστικό αξιοθέατο.

Στη  εκδήλωση παρεβρέθηκε και ο υπουργός υποδομών και Μεταφορών Χρήστος Σταϊκούρας. Κατά τη διάρκεια του χαιρετισμού του, ο κ. Σταϊκούρας τόνισε, μεταξύ άλλων, ότι «Το επιβλητικό αεροσκάφος, ως τουριστικό αξιοθέατο, θα αναδείξει την αεροπορική κληρονομία της χώρας μας και θα αποτελέσει τοπόσημο για τον Δήμο. Γιατί δεν είναι απλώς ένα έκθεμα, αλλά ένα ζωντανό μνημείο της ιστορίας της ελληνικής αεροπλοΐας».

O Χρήστος Σταϊκούρας με τον πρόεδρο της Zela Aviation Ανδρέα Χριστοδουλίδη

Το αεροσκάφος αυτό, όπως είπε ο υπουργός, αποτελεί σημαντικό σταθμό στη μακρά ιστορία της ελληνικής Πολιτικής Αεροπορίας. «Ενός κλάδου με ισχυρό αναπτυξιακό πρόσημο για την οικονομία της Ελλάδας, την υποστήριξη του τουριστικού της προϊόντος και των μετακινήσεων των πολιτών και των επισκεπτών της. Οι ρίζες της βρίσκονται στην περίοδο του Μεσοπολέμου, ενώ στη Μεταπολεμική Ελλάδα ήταν ο πρώτος τομέας που προσέλκυσε ξένες επενδύσεις».

Η παρουσία, στο Ελληνικό, του MOUNT OLYMPUS, ενός από τα έξι Boeing, που αγόρασε ο Αριστοτέλης Ωνάσης στα τέλη της δεκαετίας του 1960 και χρησιμοποιήθηκε από την «Ολυμπιακή Αεροπορία» σε εσωτερικές και διεθνείς πτήσεις, συμβολίζει την αεροπορική ιστορία της χώρας μας και συνδέει δύο σημαντικούς σταθμούς της, την «Ολυμπιακή Αεροπορία» και το αεροδρόμιο του Ελληνικού. Χαιρετίζουμε την πρωτοβουλία αυτή, πρόσθεσε ο κος Σταϊκούρας, αποτέλεσμα της αγαστής συνεργασίας της εταιρείας ZELA AVIATION και του Δήμου Ελληνικού – Αργυρούπολης. Μια πρωτοβουλία που ενισχύει το τουριστικό προϊόν της περιοχής, αναπτύσσει την τοπική οικονομία, διατηρεί και προβάλλει ψηφίδες της πολιτισμικής μας κληρονομιάς.

Συνεχάρη όλους όσοι συνέβαλαν σε αυτή την προσπάθεια και εξέφρασε την αισιοδοξία πως το επιβλητικό αεροσκάφος, ως τουριστικό αξιοθέατο, θα αναδείξει την αεροπορική κληρονομία της χώρας μας και θα αποτελέσει τοπόσημο για τον Δήμο, «γιατί δεν είναι απλώς ένα έκθεμα, αλλά ένα ζωντανό μνημείο της ιστορίας της ελληνικής αεροπλοΐας».