ΔΗΜΟΙ

Ξεκινά η ανέγερση ιδιόκτητου βρεφικού σταθμού από τον Δήμο Πετρούπολης

Τη σύμβαση για την ανέγερση του πρώτου ιδιόκτητου αποκλειστικά βρεφικού σταθμού στην Πετρούπολη, στην οδό Βαλτετσίου 11, υπέγραψε την περασμένη Παρασκευή 17/5, ο δήμαρχος της πόλης, Βαγγέλης Σίμος.

Μετά από την ολοκλήρωση της διαγωνιστικής διαδικασίας, το έργο κατακυρώθηκε στην εταιρεία «ΩΡΙΩΝ Α.Τ.Ε.». Ο προϋπολογισμός του ανέρχεται σε 1.840.000 ευρώ και θα χρηματοδοτηθεί από ευρωπαϊκούς πόρους, από το επιχειρησιακό Πρόγραμμα του ΑΣΔΑ «Αττική 2014-2020».

«Σήμερα βάζουμε τις βάσεις για την κατασκευή του πρώτου ιδιόκτητου βρεφικού σταθμού στην πόλη μας. Με αυτόν τον τρόπο επιδιώκουμε να καλύψουμε τις αυξημένες ανάγκες των νέων ζευγαριών της Πετρούπολης για προσχολική αγωγή, σε μια δημόσια σύγχρονη δομή», δήλωσε ο δήμαρχος Β. Σίμος.

Όπως σημειώνεται στην ανακοίνωση του Δήμου, με γνώμονα αυτές τις ανάγκες το Μάιο του 2018 το Δημοτικό Συμβούλιο, έπειτα από εισήγηση της Δημοτικής Αρχής, είχε προχωρήσει σε ομόφωνη απόφαση για την ίδρυση του συγκεκριμένου βρεφικού σταθμού. Προστίθεται παράλληλα ότι, θα συνεχιστεί η προσπάθεια για τη δημιουργία επιπλέον σύγχρονων υποδομών προσχολικής αγωγής στην πόλη.

Share

Τελευταία άρθρα

Επίσκεψη του Υφυπουργού Οικονομίας και Οικονομικών στο Δημαρχείο Καβάλας

Στο πλαίσιο της περιοδείας που πραγματοποιεί στις περιφερειακές Ενότητες της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, ο…

4 ώρες ago

Εγκαίνια για το Γυμνάσιο-Λύκειο Καλαμπακίου στο Δοξάτο

Παραδίδεται στη νέα γενιά ένα σχολείο σύγχρονο, ασφαλές και αντάξιο των προσδοκιών των παιδιών.

4 ώρες ago

Aποκατάσταση φθορών στο οδικό δίκτυο της Δράμας

Συνεχίζονται στον Δήμο Δράμας οι παρεμβάσεις για τη βελτίωση της καθημερινότητας και της οδικής ασφάλειας.…

4 ώρες ago

Νίκος Χαρδαλιάς: Υπεγράφη η σύμβαση για την ανάπλαση της Πλατείας Στάμου στη Μαγούλα

Στην τελική ευθεία περνά η ανάπλαση της Πλατείας Στάμου στη Μαγούλα, μετά την υπογραφή της…

5 ώρες ago

Θερμαϊκός: Έξι στρατηγικές διεκδικήσεις του Δημάρχου από τον Πρωθυπουργό

Ο Δήμαρχος Θερμαϊκού, Θεόδωρος Τζέκος, κατέθεσε στον Πρωθυπουργό υπόμνημα με τις προτέραιότητές του για την…

5 ώρες ago

Νέα Προποντίδα: Παρεμβάσεις για τη βελτίωση του δημόσιου χώρου

Συνεχίζονται οι παρεμβάσεις του Δήμου Νέας Προποντίδας για την αναβάθμιση και τον εξωραϊσμό των κοινόχρηστων…

5 ώρες ago