Τε. Μάι 1st, 2024

Τα συζήτησαν και… τι συμφώνησαν Ξυπολυτάς – Μυλωνάκης

Το ζήτημα της ανάγκης αποσυμφόρησης του Ενιαίου Ειδικού Επαγγελματικού Γυμνασίου & Λυκείου (ΕΝ.Ε.Ε.ΓΥ.Λ) Αγίας Παρασκευής μέσω της επαναλειτουργίας του αντίστοιχου ΕΝΕΕΓΥΛ στην Κηφισιά, αλλά και οι δυνατότητες συνεργασίας σε τομείς με αναπτυξιακό πρόσημο, βρέθηκαν στο επίκεντρο της συνάντησης του Δημάρχου Αγίας Παρασκευής Γιάννη Μυλωνάκη με τον Δήμαρχο Κηφισιάς Βασίλη Ξυπολυτά.

Ειδικότερα κατά τη συζήτηση η οποία πραγματοποιήθηκε στο Δημαρχείο Αγίας Παρασκευής, ο κ. Μυλωνάκης, αναφερόμενος στο θέμα του ΕΝΕΕΓΥΛ Αγίας Παρασκευής, εστίασε στη σημασία άμεσης ολοκλήρωσης των έργων και επαναλειτουργίας του ΕΝΕΕΓΥΛ στην Ερυθραία, προκειμένου να επιστρέψουν εκεί οι μαθητές που τώρα φοιτούν στο σχολικό συγκρότημα Κοντοπεύκου. Όπως επισήμανε το ΕΝΕΕΓΥΛ Αγίας Παρασκευής είναι πλέον υπεράριθμο, γεγονός που δημιουργεί προβλήματα λειτουργικά αλλά και ασφάλειας.

Από την πλευρά του ο κ. Ξυπολυτάς, αναγνωρίζοντας το πρόβλημα διαμήνυσε στον κ. Μυλωνάκη πως καταβάλλονται εντατικές προσπάθειες να ολοκληρωθεί η συγκεκριμένη εργολαβία στις αρχές του καλοκαιριού, με στόχο τη φιλοξενία των παιδιών στο κτίριο από τη νέα σχολική χρονιά.

Επιπρόσθετα κατά τη συνάντηση συμφωνήθηκε μεταξύ των δύο Δημάρχων να δρομολογηθεί μία συνεργασία με στόχο την ανταλλαγή καλών πρακτικών και τεχνογνωσίας σε τομείς, όπως είναι η ψηφιακή ανάπτυξη των πόλεων, η ενίσχυση της περιβαλλοντικής εκπαίδευσης αλλά και η πολιτική προστασία. Προς αυτή την κατεύθυνση εξετάστηκαν και οι δυνατότητες κοινών δράσεων ενημερωτικού και εκπαιδευτικού χαρακτήρα.

Τέλος τέθηκε και το θέμα της Αναπτυξιακής Εταιρείας Μελισσίων- Νέας Πεντέλης (ΑΜΝΕΠ) στην οποία συμμετέχουν και οι Δήμοι Αγίας Παρασκευής και Κηφισιάς, με τους δύο Δημάρχους να υπογραμμίζουν την ανάγκη εύρεσης μία συναινετικής λύσης για την άμεση εκκαθάριση και λύση της εταιρείας.