Δε. Απρ 29th, 2024

Δεκαπέντε -επιπλέον- στρέμματα για αξιοποίηση στον Δήμο Παιανίας

Δεκαπέντε επιπλέον στρέμματα για κοινωφελείς χώρους απέκτησε ο Δήμος Παιανίας, τερματίζοντας παράλληλα πολυετή αντιδικία με πολίτες. Η υπόθεση αφορά συνολική έκταση 15.600 τ.μ. εκ των οποίων 7.705,37 τ.μ. είχαν καταληφθεί για να εξυπηρετήσουν τις ανάγκες του κοιμητηρίου Γλυκών Νερών και του παρακείμενου αθλητικού χώρου του δήμου.
«Τερματίσαμε μια πολυετή αντιδικία που ταλαιπώρησε τόσο τις υπηρεσίες του δήμου όσο και τους νόμιμους ιδιοκτήτες. Δεν είναι δυνατόν να απαιτούμε από τους δημότες να είναι σύννομοι και ο δήμος να παραβιάζει τον νόμο. Διαχρονικά οι διοικήσεις του δήμου είχαν υποσχεθεί λύση, υπόσχεση που δεν τηρήθηκε. Σήμερα κλείνει ένα κεφάλαιο ταλαιπωρίας για όλους με ωφελημένους τους κατοίκους καθώς πλέον έχουμε στη διάθεσή μας επιπλέον δεκαπέντε περίπου στρέμματα γης για να αναπτύξουμε κοινωφελείς δραστηριότητες» δήλωσε σχετικά ο Δήμαρχος Παιανίας Ισίδωρος Μάδης.

Οι ιδιοκτήτες προσέφυγαν στη δικαιοσύνη και δικαιώθηκαν με το Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών να διατάζει αποζημίωση 24,71 ευρώ/τ.μ. (συνολικά 71.363,46 ευρώ) για την έκταση των 7.705,37 τ.μ.. Ο Δήμος Παιανίας έκανε έφεση ακυρώνοντας την πρωτόδικη απόφαση και επανήλθε με πρόταση εξωδικαστικού συμβιβασμού για το σύνολο των 15.600 τ.μ. με στόχο να συνεχίσει και να αναπτύξει περαιτέρω κοινωφελείς δραστηριότητες προς όφελος των δημοτών η οποία και έγινε αποδεκτή από τους ιδιοκτήτες του χώρου.
Η συμφωνηθείσα τιμή αποζημίωσης είναι 10 ευρώ/τ.μ. δηλαδή 156.000 ευρώ για το σύνολο της έκτασης ποσό που κατά το ήμισυ θα καταβληθεί σε 12 δόσεις. Επιπλέον οι ιδιοκτήτες παραιτήθηκαν από κάθε απαίτηση αποζημίωσης χρήσης για τα παρελθόντα έτη.