Δε. Απρ 29th, 2024

Τρεις φυτεύσεις υπεραιωνόβιων ελαιόδεντρων (300 έως 500 ετών) στο Δήμο της Αθήνας

Τρία πανέμορφα υπεραιωνόβια ελαιόδεντρα μεταφυτεύθηκαν από τη Διεύθυνση Πρασίνου του Δήμου Αθηναίων στην πόλη μας. Τα δύο πρώτα στην πλατεία Μίκη Θεοδωράκη, στη συμβολή της οδού Πειραιώς με την Ιερά οδό και το τρίτο στην πλατεία Παπαλουκά, στην ιστορική γειτονιά Κυπριάδου.

Η ηλικία των τριών δέντρων προσδιορίζεται από του ειδικούς μεταξύ 300 και 500 ετών. Προέρχονται από την περιοχή του Αιγίου και είναι προσφορά της ΕΡΓΟΣΕ στο πλαίσιο ενός καινοτόμου Περιβαλλοντικού προγράμματος για τη διάσωσή τους, με τη συμβολή του Πράσινου ταμείου.

Η μεταφύτευση έγινε παρουσία του Δημάρχου Αθηναίων Χάρη Δούκα και του Αντιδημάρχου Πρασίνου και Αναπληρωτή Δημάρχου Γιώργου Αποστολόπουλου.

Ο Δήμαρχος Αθηναίων δήλωσε μεταξύ άλλων, “Διασώζουμε τα ελαιόδεντρα, τα υιοθετούμε και τα αναδεικνύουμε ως μνημεία της φύσης” ενώ σύμφωνα με τον Αντιδήμαρχο Πρασίνου “Τα τρία υπεραιωνόβια δέντρα συνδέονται τόσο με την αρχαία ιστορία της Αθήνας όσο και με τις το πρόγραμμα εντατικών φυτεύσεων οι οποίες έχουν ξεπεράσει τις 1500 από την αρχή του έτους”