Κυ. Ιούλ 21st, 2024

Δήμος Βορείων Τζουμέρκων: Σε διαδικασία αναθεώρησης το Σχέδιο «Ιόλαος»

Σε διαδικασία αναθεώρησης και επικαιροποίησης του Σχεδίου Αντιμετώπισης Εκτάκτων Αναγκών εξαιτίας Δασικών Πυρκαγιών, με την κωδική ονομασία «Ιόλαος», βρίσκεται ο Δήμος Βορείων Τζουμέρκων, με την κατάθεση του «Ιόλαος 2» προς έγκριση  στο Δημοτικό Συμβούλιο, η οποία αναμένεται το αμέσως επόμενο διάστημα.

Στο πλαίσιο αυτό,  το απόγευμα της Τετάρτης πραγματοποιήθηκε στα Πράμαντα ενημερωτική συνάντηση των προέδρων των τοπικών συμβουλίων και των δημοτικών συμβούλων, στην οποία ο αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας Παντελής Βλάχος επισήμανε  την ανάγκη συνεργασίας όλων των εμπλεκομένων, με στόχο να μην προκύψει κίνδυνος για ανθρώπινες ζωές και περιουσίες στην απευκταία περίπτωση κάποιας δασικής πυρκαγιάς.

Τις αρμοδιότητες και τις υποχρεώσεις, που απορρέουν από το Σχέδιο «Ιόλαος» ανέλυσαν η προϊσταμένη της Τεχνικής Υπηρεσίας Ευτυχία Μάργαρη και η υπάλληλος του Δήμου, Μαρία Λογοθέτη.

Με το Σχέδιο «Ιόλαος 2», επιδιώκεται η κατάρτιση μίας πλήρους στρατηγικής, η οποία περιλαμβάνει μέτρα και δράσεις πολιτικής προστασίας που συμβάλλουν στην ετοιμότητα του ανθρώπινου δυναμικού αλλά και των μέσων που διαθέτει ο Δήμος Βορείων Τζουμέρκων, για την αντιμετώπιση εκτάκτων αναγκών και την άμεση διαχείριση των συνεπειών από την εκδήλωση δασικών πυρκαγιών. Προβλέπεται επίσης το πώς ο Δήμος θα συνδράμει στο έργο του Πυροσβεστικού Σώματος και δίνει έμφαση σε ζητήματα, που αφορούν την ασφάλεια του πληθυσμού στις περιπτώσεις που η πυρκαγιά πλησιάσει σε οικισμό.