Πα. Ιούλ 19th, 2024

Συνεργασία Δήμου Σπετσών και Σ.Π.Α.Υ για την υδροδότηση του νησιού

Ο Δήμος Ελληνικού Αργυρούπολης και ο Σύνδεσμος Προστασίας και Ανάπτυξης Υμηττού ανταποκρίθηκαν θετικά στο αίτημα του Δήμου Σπετσών προκειμένου να βοηθηθεί η υδροδότηση του νησιού.

Στο πλαίσιο της συνεργασίας, ο ΣΠΑΥ παραχώρησε ένα υδροφόρο όχημα, πλήρως πιστοποιημένο για την κάλυψη των αναγκών ύδρευσης των δημοτών των Σπετσών που διαμένουν εκτός δικτύου ύδρευσης και για τους κατόχους ζώων που δεν καλύπτονται από το υφιστάμενο δίκτυο.

Το όχημα, μαζί με δύο εθελοντές της Εθελοντικής Ομάδας Δασοπροστασίας Πυρόσβεσης Δήμου Ελληνικού Αργυρούπολης, ήταν διαθέσιμο στο νησί από την 1η έως την 3η Απριλίου και προέβη σε πληρώσεις όπου απαιτήθηκε.

Επιπρόσθετα, πραγματοποιήθηκε έλεγχος και πλήρωση των δεξαμενών κατά μήκος του περιφερειακού δρόμου του νησιού ενόψει της αντιπυρικής περιόδου. Το συντονισμό είχε από το Δήμο Σπετσών ο εντεταλμένος δημοτικός σύμβουλος Αθανάσιος Μόσχος.
Παράλληλα, πραγματοποιήθηκε εκτεταμένη δράση καθαρισμού στην παιδική χαρά της περιοχής Ανάληψη, κατά τη διάρκεια της οποίας ήταν σημαντική η συμβολή της εθελοντικής ομάδας του Δήμου Ελληνικού – Αργυρούπολης, η οποία μετέβη στο νησί με όχημα του ΣΠΑΥ, αποδεικνύοντας τη δύναμη της αλληλεγγύης και της κοινωνικής συνοχής.

Από το Δήμο Σπετσών, η δράση οργανώθηκε και υλοποιήθηκε υπό την αιγίδα της αντιδήμαρχου καθαριότητας, κ. Βίκυς Στοφυλά, και του εντεταλμένου συμβούλου υπεύθυνου για τις παιδικές χαρές, κ. Αθανάσιου Μόσχου, με την αμέριστη στήριξη των στελεχών του Δήμου, κ. Δημήτρη Κατσικόπουλου και κ. Μαρίας Παναγιωτάκη.

Η εν λόγω εκστρατεία καθαρισμού περιλάμβανε την συλλογή απορριμμάτων, την απομάκρυνση βλαβερών υλικών, τον καθαρισμό και την απολύμανση των επιφανειών παιχνιδιού, καθώς και τη φροντίδα του πρασίνου και των φυτεμένων χώρων γύρω από την παιδική χαρά.

Η παρουσία του Δήμου Ελληνικού Αργυρούπολης στο νησί συνέπεσε με την έναρξη των εορταστικών εκδηλώσεων για το ξεκίνημα της επανάστασης (3 Απριλίου 1821) και το παρόν έδωσε από το Δήμο ο Αντιδήμαρχος Αστικού Περιβάλλοντος, Συντήρησης Πόλης & Πολιτικής Προστασίας Βασίλης Κρητικός, μετά από πρόσκληση της Δημάρχου Σπετσών Ευγενίας Φραγγιά.

Ο Δήμος Σπετσών ευχαριστεί τον Δήμο Ελληνικού-Αργυρούπολης και ιδιαίτερα τον Δήμαρχο του Γιάννη Κωνσταντάτο για την άμεση και αλληλέγγυα ανταπόκριση και καλούν τους δημότες που έχουν ανάγκη να επικοινωνήσουν και να ενταχθούν στην υλοποίηση του προγράμματος. Από την πλευρά του, ο Πρόεδρος του ΣΠΑΥ και Δήμαρχος Ελληνικού Αργυρούπολης Γιάννης Κωνσταντάτος εκφράζει την ικανοποίησή του για την άψογη συνεργασία μεταξύ των δύο Δήμων και το άρτιο αποτέλεσμα των δράσεων και τονίζει ότι πάντα θα είναι αρωγός συμβάλλοντας με κάθε δυνατό μέσο στην επίλυση ζητημάτων που αντιμετωπίζουν όλοι όσοι βρίσκονται στην πρώτη γραμμή της αυτοδιοίκησης. Εξέφρασε επίσης τις ευχαριστίες του στην αντιπροσωπεία του Δήμου και των εθελοντών που βρέθηκαν στο πλευρό των συμπολιτών μας από τις Σπέτσες, υπερβάλλοντας εαυτόν.