Δε. Απρ 29th, 2024

Η μεταφορά της έδρας που… άναψε φωτιά στον Δήμο Μάνδρας Ειδυλλίας!

Έντονη αντίδραση προκάλεσε στον Δήμαρχο Μάνδρας Ειδυλλίας η κατάργηση του Ειρηνοδικείου Ελευσίνας και η μεταφορά της Περιφερειακής Έδρας στα Μέγαρα, σύμφωνα με το υπό διαβούλευση νομοσχέδιο της κυβέρνησης.

Αναλυτικότερα, ο Δήμαρχος Μάνδρας-Ειδυλλίας Αρμόδιος Δρίκος δήλωσε τα εξής: “Στέκομαι με κάθε τρόπο απέναντι στο ενδεχόμενο μεταφοράς του Ειρηνοδικείου Ελευσίνας, που προκαλεί αδικαιολόγητη και άδικη υποβάθμιση της περιοχής. Η κατάργηση του Ειρηνοδικείου Ελευσίνας, παρά τις μέχρι τώρα διαβεβαιώσεις ότι θα παραμείνει σε λειτουργία, θα προκαλέσει μεγάλη ταλαιπωρία στους δημότες μας που ταυτόχρονα θα επιβαρυνθούν με κόστη μετακίνησης και μεταφοράς και με ό,τι συνεπάγεται επίσης αυτή η μετακίνηση σε χρόνο και ασφάλεια. Όλοι οι κάτοικοι αλλά και επαγγελματίες της ευρύτερης περιφέρειας Μάνδρας-Ειδυλλίας, Ασπροπύργου , Ελευσίνας, Μαγούλας κλπ θα πληρώνουν διόδια και θα διανύουν αρκετά χιλιόμετρα για να εξυπηρετηθούν από το πρωτοδικείο που θα βρίσκεται , αντί στο πληθυσμιακό κέντρο χωροταξικά, στην άκρη και στα σύνορα με τον νομό Κορίνθου.

Μάλιστα ο Δήμαρχος Μάνδρας Ειδυλλίας Αρμόδιος Δρίκος τόνισε πώς φέρνει εκτάκτως το θέμα με το Ειρηνοδικείο Ελευσίνας, στο Δημοτικό Συμβούλιο».