ΔΗΜΟΙ

Φροντίδα αδέσποτων και προώθηση των υιοθεσιών στο επίκεντρο του Δήμου Λυκόβρυσης Πεύκης

Η 4η Απριλίου κάθε χρόνου τιμάται ως Παγκόσμια Ημέρα Αδέσποτων Ζώων, μια ημέρα αφιερωμένη στους τετράποδους φίλους μας που αναζητούν ένα σπίτι και μια οικογένεια.

Με αφορμή αυτήν, από φέτος, με απόφαση του Υπουργείου Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού η 4η Απριλίου καθιερώθηκε ως Πανελλήνια Σχολική Ημέρα Φιλοζωίας. Σε αυτό το πλαίσιο σε όλα τα σχολεία της χώρας, πραγματοποιούνται δράσεις, που προωθούν την φιλοζωία.

Ο εντεταλμένος δημοτικός σύμβουλος μεταξύ άλλων και για την προστασία των αδέσποτων ζώων συντροφιάς, Χαράλαμπος Καρανάσος βρέθηκε στο 2ο Λύκειο Πεύκης και στο Λύκειο Λυκόβρυσης, όπου πραγματοποιήθηκε η σχετική δράση σε συνεργασία με την Φιλοζωικό σωματείο Λυκόβρυσης – Πεύκης και είχε την ευκαιρία να συζητήσει με τους μαθητές για την υιοθεσία των αδέσποτων.

Την εισήγηση παρουσίασε η πρόεδρος της S.A.V.E. , Μαρία Λέγγα, η οποία μίλησε για τη διαδικασία των στειρώσεων, της υιοθεσίας και της φροντίδας των αδέσποτων ζώων, ενώ κάλεσε τα παιδιά που ενδιαφέρονται να ένα ζώο συντροφιάς, να προτιμήσουν να προσφέρουν μια στέγη και φροντίδα σε ένα αδέσποτο.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στο Δήμος Λυκόβρυσης – Πεύκης, η συνεργασία με την S.A.V.E. , έχει αποδώσει σε τέτοιο βαθμό, ώστε αυτή τη στιγμή ο αριθμός των αδέσποτων ζώων είναι περιορισμένος. Οι προσπάθειες, φυσικά, δεν σταματούν εκεί, αλλά υπάρχει συνεχής επαγρύπνηση και συνεργασία, ώστε να προσφέρουμε στους τετράποδους φίλους μας το καλύτερο δυνατό.

Σε μήνυμά του, ο δήμαρχος Λυκόβρυσης – Πεύκης, Μάριος Ψυχάλης, αναφέρει:

«Το πώς φερόμαστε και φροντίζουμε για τις ανάγκες των ζώων, αποτελεί αντανάκλαση του ίδιου του Πολιτισμού μας. Οι τετράποδοι φίλοι μας χαρίζουν την αγάπη και τη συντροφιά τους χωρίς να ζητούν ανταλλάγματα. Το ελάχιστο που οφείλουμε, είναι να φροντίζουμε να βρουν μια οικογένεια που θα τους το ανταποδώσει. Σε συνεργασία με φορείς και οργανώσεις προστασίας ζώων πράττουμε το καλύτερο που μπορούμε. Συγχαρητήρια σε όλους για την πρωτοβουλία και θερμές ευχαριστίες στην S.A.V.E. και τα μέλη της για τη μέχρι σήμερα συνεργασία μας. Μαζί, θα συνεχίσουμε να εργαζόμαστε, για την χάραξη μιας πολιτικής, προώθησης της υιοθεσίας των αδέσποτων, ώστε να τα φροντίσουμε και να τα προστατέψουμε, όπως πραγματικά τους αξίζει».

Τελευταία άρθρα

50 νέα ηλεκτρικά λεωφορεία στη Θεσσαλονίκη

Αποτελούν μέρος ενός ολοκληρωμένου σχεδίου που περιλαμβάνει την ενίσχυση του στόλου, τον ψηφιακό εκσυγχρονισμό των…

12 ώρες ago

Ο Θ. Βασιλόπουλος στη Βουλή για τη σύμβαση παραχώρησης του Διεθνούς Αερολιμένα Καλαμάτας

"Η αναβάθμιση του Διεθνούς Αερολιμένα Καλαμάτας σήμερα κρίνεται περισσότερο αναγκαία από ποτέ".

16 ώρες ago

Πρόβλημα για τις νερατζιές των δήμων ο “ακανθώδης αλευρώδης”

Πως αντιμετωπίζει ο Δήμος Φιλοθέης Ψυχικού το θέμα αυτό.

17 ώρες ago

Αντιδρά ο Δήμος Δελφών στο νομοσχέδιο για τη διαχείριση των υδάτων

"Το όχι του Δήμου Δελφών στο Νομοσχέδιο για τη διαχείριση των υδάτων είναι ξεκάθαρο και…

17 ώρες ago

Λήμνος: Βελτίωση των υποδομών των ακτών για άτομα με κινητικά προβλήματα

Ενισχύεται η προσβασιμότητα σε τρεις παραλίες του Δήμου Λήμνου (Νέα Μάδυτος Μύρινας, Πλατύ, Ζεματάς Παναγιάς).

17 ώρες ago