Δε. Απρ 29th, 2024

Ανοίγει μετά από 10 χρόνια η παιδική χαρά «Ούλοφ Πάλμε» στον Δήμο Ζωγράφου

Ανοίγει ξανά τις πόρτες της και είναι έτοιμη να υποδεχθεί τα παιδιά η παιδική Χαρά στο Μητροπολιτικό Πάρκο Ιλισίων, στην οδό Ούλοφ Πάλμε, έπειτα από 10 χρόνια που παρέμενε κλειστή.

Η ολοκληρωμένη ανάπλαση της Παιδικής Χαράς Ούλοφ Πάλμε, έκτασης 2.280 τ.μ. από το δήμο Ζωγράφου περιλαμβάνει νέα όργανα παιχνιδιού, δάπεδα ασφαλείας, αστικό εξοπλισμό (παγκάκια, κάδους απορριμμάτων κ.λπ.), νέο ηλεκτροφωτισμό, ασφαλή περίφραξη, ώστε η διαμόρφωση του χώρου να προσφέρει ασφαλή, ευχάριστη και άνετη παραμονή για όλες τις ηλικιακές ομάδες!

Πιστοποίηση και ασφάλεια

Σύμφωνα με ανακοίνωση του δήμου ο σχεδιασμός της παιδικής χαράς ακολουθεί τις αρχές της αειφόρου διαχείρισης και της ασφάλειας του χώρου, καθώς έχουν ληφθεί υπόψη τα πρότυπα του ΕΛΟΤ αναφορικά με τα όργανα και τον εξοπλισμό , ην απαιτούμενη ελεύθερη επιφάνεια πτώσης, τον απαιτούμενο ελεύθερο χώρο μεταξύ των οργάνων, την προστασία των παιδιών και την προσβασιμότητα από όλους τους επισκέπτες συμπεριλαμβανομένων και των ατόμων με κινητικές δυσκολίες.

Επιπλέον, έχει  εξασφαλιστεί το απαιτούμενο από τη νομοθεσία πιστοποιητικό καταλληλότητας παιδικής χαράς, αλλά κυρίως η υγιεινή, η ασφάλεια και η δημιουργικότητα των παιδιών ως των μελλοντικών χρηστών της.

Η ανάπλαση της παιδικής χαράς πραγματοποιήθηκε με επίβλεψη και ευθύνη της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου μας με κατάλληλο σχεδιασμό, εξασφαλίζοντας την πιστοποίησή της από πλευράς ασφάλειας και λειτουργικότητας βάσει της κείμενης νομοθεσίας.

Ο συγκεκριμένος χώρος θα καλύψει τις ανάγκες της περιοχής για υπαίθρια αναψυχή, ενός μεγάλου αριθμού παιδιών και των συνοδών τους, αφού βρίσκεται σε κομβικό σημείο στα όρια μεταξύ τριών δήμων Ζωγράφου, Καισαριανής και Αθηναίων και  συνορεύει με την Πανεπιστημιούπολη.