Κυ. Απρ 21st, 2024

Δήμος Αθηναίων: Η ακύρωση συναυλίας με την πρεσβεία του Ισραήλ – Η στήριξη Ζαχαριάδη και οι αντιδράσεις

Μετά από απόφαση του δημάρχου Χάρη Δούκα, ακυρώθηκε η προγραμματισμένη συναυλία των μουσικών συνόλων του δήμου Αθηναίων με την πρεσβεία του Ισραήλ. Ο Δήμαρχος Αθηναίων εισηγήθηκε την αναβολή της συναυλίας του δήμου Αθηναίων με την πρεσβεία του Ισραήλ, που ήταν προγραμματισμένη για τις 29 Απριλίου, μετά και από αντιδράσεις που δέχτηκε από εκπροσώπους της Αριστεράς.

Όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση του δήμου, «η διοργάνωση της συναυλίας είχε αποφασιστεί τον Μάιο του 2023 από την προηγούμενη διοίκηση του ΟΠΑΝΔΑ και είχε τεθεί υπό την αιγίδα της πρεσβείας του Ισραήλ».

Ο κ. Δούκας επικαλείται «λόγους ασφαλείας» για την ακύρωση της συναυλίας, ενώ όπως λέει, για την απόφασή του συνεκτιμήθηκαν η απόφαση του Σωματείου Εργαζομένων Μουσικών του Δήμου και οι ανησυχίες που διατυπώθηκαν στην τελευταία συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου.

Ολόκληρη η ανακοίνωση: 
Την αναβολή της προγραμματισμένης για τις 29 Απριλίου συναυλίας των μουσικών συνόλων του Οργανισμού Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων (ΟΠΑΝΔΑ) στο θέατρο Ολύμπια, εισηγείται ο δήμαρχος Αθηναίων, Χάρης Δούκας στο Δ.Σ. του Οργανισμού.

Η διοργάνωση της συναυλίας είχε αποφασιστεί τον Μάιο του 2023 από την προηγούμενη διοίκηση του ΟΠΑΝΔΑ και είχε τεθεί υπό την αιγίδα της πρεσβείας του Ισραήλ.

Συνεκτιμώντας τις δραματικές εξελίξεις στην περιοχή της Μέσης Ανατολής, την απόφαση του Σωματείου Εργαζομένων Μουσικών του Δήμου («σε περίπτωση τέλεσης της συναυλίας, οι συνθήκες ίσως δεν θα είναι ασφαλείς τόσο για τους συντελεστές, όσο και για το κοινό») και τις ανησυχίες που διατυπώθηκαν στην τελευταία συνεδρίαση του  δημοτικού συμβουλίου, κρίνεται ότι η συναυλία των μουσικών συνόλων του ΟΠΑΝΔA πρέπει να αναβληθεί για λόγους ασφαλείας.

Ανακοίνωση – στήριξη από την «Ανοιχτή πόλη»

«Η αναβολή από τη δημοτική αρχή της συναυλίας των μουσικών συνόλων του ΟΠΑΝΔΑ που είχε προγραμματιστεί για τον Απρίλιο, υπό την αιγίδα της πρεσβείας του Ισραήλ, είναι κίνηση σύνεσης και ενσυναίσθησης. Η απόφαση για τη διοργάνωση της συναυλίας είχε παρθεί από την προηγούμενη διοίκηση του Οργανισμού, με Δήμαρχο τον Κώστα Μπακογιάννη, μήνες πριν ξεκινήσει ο  πόλεμος που από τον περασμένο Οκτώβρη εξελίσσεται στη Μέση Ανατολή, αφήνοντας χιλιάδες θύματα, με πολλούς άμαχους και παιδιά ανάμεσά τους.

Η Αθήνα ήταν και είναι μια πόλη όπου συναντιούνται πολλοί πολιτισμοί, είναι μια πόλη ειρήνης. Η σωστή πλευρά της ιστορίας είναι η πλευρά της ειρήνης, της διπλωματίας, των διαπραγματεύσεων, της κατάπαυσης του πυρός. Σε αυτήν την κατεύθυνση πρέπει να κινηθούν οι πρωτοβουλίες του Δήμου Αθηναίων, σε αρμονία και με το πρόσφατο ψήφισμα του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ για κατάπαυση του πυρός. Η Ανοιχτή Πόλη θα στηρίξει πρωτοβουλίες που θέλουν να συμβάλουν στον τερματισμό μιας σύγκρουσης που αποτελεί πλέον όνειδος για την ανθρωπότητα και που μπορεί και πρέπει να βρει μόνιμη και δίκαιη λύση όπως περιγράφεται από τα Ηνωμένα Έθνη».