Δε. Απρ 29th, 2024

Δήμος Παιανίας: Με μαθητές Δημοτικού Σχολείου συναντήθηκε ο Ισίδωρος Μάδης

Τις μαθήτριες και τους μαθητές του 2ου Δημοτικού Σχολείου Παιανίας που συνοδεύονταν από τις δασκάλες τους και τον διευθυντή και δημοτικό σύμβουλο Ελευθέριο Μαραγκουδάκη, υποδέχθηκε στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου ο Ισίδωρος Μάδης. Επί περίπου δύο ώρες ο Δήμαρχος Παιανίας απάντησε στα δεκάδες ερωτήματα των παιδιών ενώ είχε την ευκαιρία να δει τον δήμο μέσα από τα δικά τους μάτια και φυσικά τις δικές τους προτεραιότητες.

Θέματα πολιτισμού, κοινοχρήστων χώρων και λειτουργίας του δήμου κυριάρχησαν στη συζήτηση με τον Ισίδωρο Μάδη να απαντά σε κάθε ερώτηση τεκμηριωμένα φροντίζοντας να διευκρινίζει ποια ζητήματα άπτονται των αρμοδιοτήτων του και ποια υπερβαίνουν τον δήμο και αφορούν άλλους φορείς ενώ ιδιαίτερη μνεία έκανε στη συνέχεια, τι δηλαδή παραδίδει ο κάθε δήμαρχος στον επόμενο.

Η νέα γενιά του Δήμου Παιανίας αναφέρθηκε κατ’ επανάληψη στη σημασία της ατομικής ευθύνης εστιάζοντας ειδικά στο θέμα της ανακύκλωσης και της κοινωνικής συμπεριφοράς.
Ο Δήμαρχος Παιανίας ανακοίνωσε στα παιδιά και τους δασκάλους ότι θα εξασφαλίσει τα απαραίτητα υλικά έτσι ώστε μέσω εθελοντικής δράσης να βαφτεί το σχολείο. «Θα είμαστε όλοι εκεί» δεσμεύθηκε.

«Η συνάντηση με τις μαθήτριες και τους μαθητές ήταν ένα ευχάριστο και δημιουργικό διάλειμμα από την αγχώδη και πολλές φορές πεζή καθημερινότητα. Εφυγα σοφότερος και έχοντας μια διαφορετική οπτική για τα ζητήματα που απασχολούν τη γενιά εκείνη για την οποία επί της ουσίας όλοι εμείς σήμερα εργαζόμαστε. Είναι πολύ θετικό ότι τα νέα παιδιά δίνουν ιδιαίτερο βάρος στην προσωπική ευθύνη, τα κοινωνικά θέματα αλλά και σε ζητήματα πολιτισμού και αθλητισμού. Κάθε ερώτηση αποκάλυπτε και μια ανησυχία, μια ευαισθησία. Αξίζουν πολλά συγχαρητήρια τόσο στους γονείς τους όσο και τους εκπαιδευτικούς που προετοιμάζουν με άρτιο τρόπο τους αυριανούς πολίτες σε μια εποχή που δείχνει ότι έχουν χαθεί βασικές αξίες» δήλωσε ο Δήμαρχος Παιανίας Ισίδωρος Μάδης μετά τη συνάντηση.
Από την πλευρά του ο αντιδήμαρχος Παιδείας Θανάσης Μιχαλόπουλος που συμμετείχε στη συνάντηση σημείωσε: «Η σημερινή διαδικασία απέδειξε πως τα σχολεία του Δήμου Παιανίας προετοιμάζουν με άρτιο τρόπο τη νέα γενιά. Οι ερωτήσεις ήταν εύστοχες και αποκάλυπταν τη γνήσια ανησυχία των παιδιών και αυριανών πολιτών. Ως δημοτική αρχή είμαστε με κάθε τρόπο δίπλα στην εκπαιδευτική κοινότητα στηρίζοντάς την στο δύσκολο έργο της».