ΔΗΜΟΙ

Νέο πάρκο «τσέπης» στην Κοκκινιά Αμαρουσίου – Σε ποιες άλλες γειτονιές θα δημιουργηθούν

Στο Μαρούσι, ένα νέο πάρκο “τσέπης”  παραδόθηκε στους κατοίκους στην Κοκκινιά, ενώ σε εξέλιξη είναι από τον Δήμο το πρόγραμμα διαμόρφωσης κοινόχρηστων χώρων σε όλες τις γειτονιές της πόλης.

Οι εργασίες κατασκευής του  νέου πάρκου «τσέπης» που βρίσκεται επί των οδών Μαρή, Μεσογείων & Παπανικολάου, περιελάμβαναν μεταξύ άλλων, υψομετρική διαμόρφωση του εδάφους, φυτεύσεις, εγκατάσταση αρδευτικού δικτύου, την τοποθέτηση αστικού εξοπλισμού και υλοποιήθηκαν στο πλαίσιο εκτέλεσης του προγράμματος εταιρικής κοινωνικής ευθύνης του Δήμου Αμαρουσίου.

Παράλληλα και σε άλλες γειτονιές της πόλης όπως στα Ανάβρυτα (οδ. Παναγούλη και Γ. Παπανδρέου) και στα Ηπειρώτικα (οδ. Νουάρου) πραγματοποιούνται αυτή την περίοδο, με ιδίους πόρους του Δήμου, διαμορφώσεις κοινόχρηστων χώρων με σκοπό τον μετασχηματισμό τους σε μικρότερα ή μεγαλύτερα πάρκα για την αναψυχή των περιοίκων.

Όπως δήλωσε ο δήμαρχος Αμαρουσίου Θ. Αμπατζόγλου: “Σε εξέλιξη βρίσκεται το πρόγραμμα αναβάθμισης κοινόχρηστων χώρων για αυτή την πενταετία, σε όλες τις γειτονιές της πόλης μας. Αυτό το καταφέρνουμε είτε μέσα από την υλοποίηση του τεχνικού προγράμματός μας, είτε μέσω χορηγικών πόρων. Την προηγούμενη τετραετία καταφέραμε πολλά σε αντίξοες συνθήκες και παραδώσαμε στους Μαρουσιώτες σημαντικές αναπλάσεις πλατειών και νέα πάρκα. Στόχος μας, κάθε περιοχή να έχει τους δικούς της οργανωμένους χώρους πρασίνου, αναψυχής, πολιτισμού και αθλητισμού, ικανούς να προσφέρουν δημιουργική διέξοδο, σε όλες τις ηλικίες των συμπολιτών μας. Καλούμε παράλληλα όλους τους συνδημότες μας, να προσέχουν τα πάρκα της γειτονιάς τους και να προασπίζουν όλες τις πράσινες γωνιές, διατηρώντας τες καθαρές. Το Μαρούσι θα πάει ακόμη πιο Ψηλά με τη συμμετοχή όλων.”

Share

Τελευταία άρθρα

Νίκος Χαρδαλιάς από τις Βρυξέλλες: Διεκδικεί περισσότερους ευρωπαϊκούς πόρους για έργα σε κάθε γωνιά της Αττικής

Με σαφές διεκδικητικό πλαίσιο και επίκεντρο την ενίσχυση της κοινωνικής συνοχής, ο Περιφερειάρχης Αττικής Νίκος…

6 ώρες ago

Στην Επιτροπή Νήσων & Πολιτικής Συνοχής της ΚΕΔΕ ο Δήμαρχος Οινουσσών

Στο επίκεντρο η ευρωπαϊκή στρατηγική για τα νησιά.

9 ώρες ago

Το ParkOut City Flow έρχεται στην Κυψέλη

Nέα προσέγγιση στην αστική μετακίνηση.

9 ώρες ago

Nέος μεγάλος υπόγειος αγωγός απορροής ομβρίων υδάτων στην Ηράκλεια

Στόχος είναι η ενίσχυση της ασφάλειας και η προστασία της περιοχής από πλημμυρικά φαινόμενα.

9 ώρες ago

830.000 ευρώ για την αναβάθμιση 11 γηπέδων του Δήμου Ιωαννιτών

Οι παρεμβάσεις δεν περιορίζονται στη βελτίωση της εικόνας των γηπέδων, αλλά αποσκοπούν πρωτίστως στην κάλυψη…

10 ώρες ago

Ζάκυνθος: Oικονομική ενίσχυση από τη Βουλή των Ελλήνων στη Δημόσια Ιστορική Βιβλιοθήκη

Ο Πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων, Νικήτας Κακλαμάνης, υπέγραψε την έγκριση νέας οικονομικής ενίσχυσης ύψους…

11 ώρες ago