ΔΗΜΟΙ

Δήμος Αθηναίων: Από 1η Απριλίου ξεκινά 3ετές πρόγραμμα δωρεάν άθλησης στον Πανελλήνιο Γυμναστικό Σύλλογο – Τι δήλωσε ο Δήμαρχος Αθηναίων

Με πρωτοβουλία του Δήμου Αθηναίων και σε συνεργασία με τον ιστορικό Πανελλήνιο Γυμναστικό Σύλλογο, εκατοντάδες δημότες της Αθήνας θα έχουν από την 1η Απριλίου και για τρία χρόνια, τη δυνατότητα να αθλούνται δωρεάν στις εγκαταστάσεις  του Συλλόγου, στο Πεδίον του Άρεως

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επιλέξουν ανάμεσα σε δέκα διαφορετικά προγράμματα, που αφορούν: Γυμναστική για άτομα τρίτης ηλικίας, Γυμναστική για Δημότες,  Εκμάθηση κολύμβησης, Yoga, Pilates, Πολεμικές τέχνες για ενήλικες, Πινγκ – Πονγκ, Χορό και άσκηση, Runners-Τρέξιμο και Τάι Τσι.

Ο Δήμαρχος Αθηναίων, Χάρης Δούκας τόνισε:  «Για εμάς η “άθληση για όλους” αποτελεί δέσμευση. Στα προγράμματα του Πανελλήνιου Γυμναστικού Συλλόγου, μπορεί να δηλώσει συμμετοχή κάθε δημότης, χωρίς εισοδηματικά κριτήρια. Τα οφέλη του αθλητισμού είναι πολλαπλά. Έχουν να κάνουν κυρίως με την ποιότητα της ζωή μας, γι’ αυτό και στόχος μας είναι η άθληση να αποτελέσει κομμάτι της καθημερινότητας των κατοίκων της πόλης».

Όλα τα προγράμματα πραγματοποιούνται από Δευτέρα μέχρι Σάββατο -κατά τις πρωινές ώρες- και απευθύνονται αποκλειστικά σε ενήλικες δημότες της Αθήνας.

Ο Αντιδήμαρχος Οικονομικού Προγραμματισμού του Δήμου Αθηναίων, Γιώργος Γιάνναρος επισήμανε: «Συνεχίζουμε την επιτυχημένη συνεργασία με τον Πανελλήνιο με ορίζοντα τριετίας αυτή τη φορά. Από τη Δευτέρα 1 Απριλίου, το ανταποδοτικό πρόγραμμα για τους δημότες μας, τους προσφέρει τη δυνατότητα να γνωρίσουν και να εξασκηθούν σε ένα εύρος δέκα δραστηριοτήτων, από τρέξιμο μέχρι πολεμικές τέχνες».

Οι αιτήσεις μπορούν να γίνονται στην πλατφόρμα ηλεκτρονικών υπηρεσιών του Δήμου Αθηναίων στο link: https://eservices.cityofathens.gr/ και οι εγγραφές στα γραφεία του Πανελλήνιου Γυμναστικού Συλλόγου στην Κυψέλη, από Δευτέρα μέχρι Παρασκευή, από τις 08.00 έως τις 15.00.

Με τη χρήση των κωδικών taxisnet, οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν γρήγορα και εύκολα να υποβάλουν την αίτηση τους.

Τα βήματα για την αίτηση:

1.    Στην κατηγορία «Γενικές αιτήσεις», επιλογή της αίτησης «Συμμετοχή στα προγράμματα του Πανελλήνιου Συλλόγου»
2.    Συμπλήρωση των στοιχείων που απαιτούνται
3.    Επιλογή προγράμματος
  1. Οι πολίτες έχουν τη δυνατότητα να κλείνουν το ραντεβού τους μέσω της ψηφιακής πλατφόρμας του Δήμου: https://rantevou.cityofathens.gr/.
  2. Η είσοδος στις εγκαταστάσεις του Πανελλήνιου θα γίνεται με την ατομική κάρτα μέλους, την οποία όλοι οι συμμετέχοντες παραλαμβάνουν κατά την πρώτη τους επίσκεψη στις αθλητικές εγκαταστάσεις.

Οι εγκαταστάσεις του Πανελλήνιου Γυμναστικού Συλλόγου βρίσκονται επί της οδού Ευελπίδων, δίπλα από το Πεδίον του Άρεως. Για πληροφορίες μπορείτε να καλείτε στο τηλέφωνο: 210 8846081 (εσωτ. 1).

Share

Τελευταία άρθρα

Ηλιούπολη: 4ήμερο Πρόγραμμα Οδηγικής Παιδείας και Ασφάλειας

Ξεκινά το 4ήμερο Πρόγραμμα Οδηγικής Παιδείας και Ασφάλειας για τα σχολεία Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης στον δήμο…

18 λεπτά ago

Όλη η Ελλάδα ένα Μεσολόγγι: 200 χρόνια Εκπαίδευση και Αξίες σε Διαχρονικό Διάλογο

Συνέδριο με την υποστήριξη της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας.

49 λεπτά ago

Ο Ποντιακός Ελληνισμός χτυπά δυνατά σε Ελληνικό και Αργυρούπολη

103 χρόνια Ταφικό Έθιμο, μόνο στα Σούρμενα.

1 ώρα ago

ΚΕΔΕ: Στο επίκεντρο φορολογία, ενέργεια και στελέχωση δήμων – Συνεδριάζει την Τετάρτη 22 Απριλίου

Συνεδριάζει την Τετάρτη 22 Απριλίου 2026 και ώρα 12:00 το Διοικητικό Συμβούλιο της Κεντρική Ένωση…

2 ώρες ago

Καλαμαριά: Νέα θετική εξέλιξη για την μαρίνα Αρετσούς από το ΣτΕ

Το ΣτΕ έκανε δεκτό το αίτημα του Δήμου Καλαμαριάς και εξέδωσε προσωρινή διαταγή, με την…

2 ώρες ago

Όλα έτοιμα για την “Ανθοέκθεση” σε Αμπελόκηπους – Μενεμένη

Έρχεται να δώσει χρώμα και ζωντάνια στην καθημερινότητα των κατοίκων της πόλης.

3 ώρες ago