Σα. Απρ 27th, 2024

Δημοσιεύθηκε σε ΦΕΚ το πρώτο Γενικό Πολεοδομικό Σχέδιο της Κοινότητας Παπάγου

Δημοσιεύθηκε σε ΦΕΚ η «Έγκριση Γενικού Πολεοδομικού Σχεδίου της Δημοτικής Ενότητας Παπάγου του Δήμου Παπάγου – Χολαργού (Ν. Αττικής) και περιβαλλοντική έγκριση αυτού», Αρ. Φύλλου 180/27-03-2024 (τεύχος τέταρτο).

Με την έγκριση του ΓΠΣ Παπάγου:

Μειώνεται ο συντελεστής δόμησης, στο 0.9 από 1 που ίσχυε.
Διασφαλίζεται η κυρίαρχη χρήση του Παπάγου, ως περιοχή αμιγούς κατοικίας
Οριοθετούνται οριστικά οι εμπορικές χρήσεις σε καταστήματα που λειτουργούν εδώ και 10ετίες.
Η έγκριση του ΓΠΣ διατηρεί οριστικά και αμετάκλητα την διατήρηση του υπάρχοντος φυσικού και οικιστικού περιβάλλοντος και το χαρακτήρα της πόλης μας.
Οριοθετείται το Κοιμητήριο Παπάγου στην υφιστάμενη κατάσταση.
Ανοίγει ο δρόμος επίσης για την επανένταξη στο σχέδιο πόλεως των επτά (7) περιοχών που καταλαμβάνουν οι πολυκατοικίες του 20ου προγράμματος του Α.Ο.Ο.Α με τους χώρους στάθμευσης αυτών και τους λοιπούς χώρους που τις εξυπηρετούν.
Πολύ σημαντικό είναι επίσης, πως το νέο ΓΠΣ, είναι σε απόλυτη συμπόρευση με το υπό έκδοση Προεδρικό Διάταγμα για τον καθορισμό των ζωνών χρήσης του Υμηττού και την μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων του Μητροπολιτικού Πάρκου Γουδή.
“Η 27η Μαρτίου είναι μια ιστορική μέρα για τον Δήμο μας. H κατάρτιση και η έγκριση του Γενικού Πολεοδομικού Σχεδίου Παπάγου για πρώτη φορά στην ιστορία της πόλης, έλαβε τελική μορφή με τη δημοσίευση του ΦΕΚ, επισφραγίζοντας με αυτό τον τρόπο τη βούληση και τις προσπάθειες της δημοτικής αρχής”, δήλωσε ο δήμαρχος Παπάγου-Χολαργού Ηλίας Αποστολόπουλος.