Σα. Απρ 27th, 2024

Δήμος Λαρισαίων: Καθαρά Δευτέρα στο Πάρκο των Χρωμάτων

 

 

Με ένα μεγάλο γλέντι στο Πάρκο των Χρωμάτων (Χατζηχαλάρ), για τη σημερινή Καθαρά Δευτέρα, ολοκληρώνονται οι αποκριάτικες εκδηλώσεις του Δήμου Λαρισαίων.

Από τις 12 το μεσημέρι, θα προσφέρονται παραδοσιακά εδέσματα (φασολάδα, χαλβάς, σαρακοστιανά), ενώ μικροί και μεγάλοι θα έχουν την ευκαιρία να πετάξουν και χαρταετούς. Στη γιορτινή ατμόσφαιρα θα συμβάλει η λαϊκή-παραδοσιακή ορχήστρα, με τον Αλέξανδρο Τσιωνά.

Στα πλαίσια των διευρυμένων εκδηλώσεων του Δήμου, εκδηλώσεις για τον εορτασμό της Καθαράς Δευτέρας πραγματοποιούνται σε όλες τις κοινότητες, όπου από νωρίς το μεσημέρι, θα προσφέρονται παραδοσιακά εδέσματα, όπως φασολάδα, χαλβάς και άλλα σαρακοστιανά, ενώ παράλληλα θα γίνεται το πέταγμα του αετού, συνοδεία παραδοσιακής μουσικής.

Να σημειωθεί ότι στις φετινές αποκριάτικες εκδηλώσεις του Δήμου Λαρισαίων, «Αποκριάς Δρώμενα 2024», το περασμένο Σάββατο, στήθηκε μεγάλο γαϊτανάκι στην κεντρική πλατεία, ενώ αναβίωσε και το έθιμο με τις φωτιές, όπου εκατοντάδες Λαρισαίες και Λαρισαίοι χόρεψαν και διασκέδασαν με αποκριάτικους ρυθμούς και τραγούδια.