ΔΗΜΟΙ

FORUM ΣΠΑΥ 2024 «Τεχνητή Νοημοσύνη & Ανθεκτικές Πόλεις – Το μέλλον της Αυτοδιοίκησης»

Το 3o FORUM του ΣΠΑΥ είναι γεγονός και έρχεται σε μια κρίσιμη εποχή για την Αυτοδιοίκηση και απογειώνει τα όσα έθεσαν ως βάσεις τα δύο προηγούμενα FORUM του Συνδέσμου, καθιστώντας το πλέον θεσμό για τα δεδομένα της Πολιτικής Προστασίας στην Τοπική Αυτοδιοίκηση.

Με κεντρικό θέμα την Τεχνητή Νοημοσύνη και τις Ανθεκτικές Πόλεις, το 3ο FORUM του ΣΠΑΥ διαμηνύει ότι μια νέα εποχή ξεκινά για τον Υμηττό, με την αξιοποίηση της τεχνητής νοημοσύνης και των έξυπνων τεχνολογιών, με στόχο να γίνει ο Υμηττός το πρώτο «Έξυπνο Δάσος» σε πανελλαδικό επίπεδο.

Σε ένα διήμερο διαλόγου και προτάσεων, στις 11 και 12 Μαρτίου 2024, ο Υμηττός συγκεντρώνει το Πανελλαδικό ενδιαφέρον και αποτελεί αντικείμενο μελέτης, συζήτησης και πρότυπο για την Πολιτική Προστασία υπό το πρίσμα της Αυτοδιοίκησης.

8 Υπουργοί80 Δήμαρχοι από όλη την Ελλάδα και συνολικά 120 καταξιωμένοι και διακεκριμένοι ομιλητές (Γενικοί Γραμματείς Υπουργείων, εκπρόσωποι θεσμικών φορέων, καθηγητές πανεπιστημίων, εκπρόσωποι εθελοντικών ομάδων κ.α.) συμμετέχουν ενεργά στο κορυφαίο FORUM για το περιβάλλον – που έγινε θεσμός – από τον μεγαλύτερο περιβαλλοντολογικό σύνδεσμο της χώρας, το Σύνδεσμο Προστασίας και Ανάπτυξης Υμηττού.

Σύμφωνα με το αναλυτικό πρόγραμμα διεργασιών του FORUM, την πρώτη ημέρα θα γίνει κατά την επίσημη τελετή έναρξης η παρουσίαση της Τεχνητής Νοημοσύνης στον Υμηττό και τη δεύτερη ημέρα μέσα από 9 τραπέζια διαλόγου θα γίνει ουσιαστική και εποικοδομητική ανταλλαγή απόψεων όλων των συνεργαζόμενων φορέων και Δήμων, συνδιαμορφώνοντας την περιβαλλοντική ατζέντα της επόμενης ημέρας.

Η καινοτομία του 3ου FORUM εστιάζει στην ίδρυση του Δικτύου Πόλεων για την Πολιτική Προστασία, την Ανθεκτικότητα και την Αειφορία, με 74 Δημάρχους –Μέλη να υπογράφουν την επίσημη διακήρυξη, στις 12 Μαρτίου και ώρα 11:00.

«Προχωράμε στη δημιουργία του πρώτου δικτύου πόλεων για την Πολιτική Προστασία, την Ανθεκτικότητα και την Αειφορία που γεννιέται μέσα από το 3ο FORUM του ΣΠΑΥ με τη συμμετοχή δεκάδων δήμων, που πλέον, όλοι μαζί, διευρύνουμε την οικογένεια του ΣΠΑΥ, δημιουργώντας έναν μεγάλο αυτοδιοικητικό βραχίονα για την πρόληψη σε τοπικό επίπεδο και κυρίως για την ανθεκτικότητα των πόλεών μας σε συνεργασία με τα συναρμόδια υπουργεία και την εκάστοτε κυβέρνηση. Σε αυτή την προσπάθεια δεν περισσεύει κανείς!», τονίζει στο μήνυμά του ο Πρόεδρος του ΣΠΑΥ και Δήμαρχος Ελληνικού Αργυρούπολης Γιάννης Κωνσταντάτος.

Η επίσημη τελετή έναρξης θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 11 Μαρτίου και ώρα 18:00 στο Συνεδριακό – Πολιτιστικό Κέντρο «Μίκης Θεοδωράκης» στην Αργυρούπολη (Λ. Κύπρου 68).

Share

Τελευταία άρθρα

1,317 εκατομμύρια ευρώ για ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό στα νησιά του Ν. Αιγαίου

Σταθερή πολιτική επιλογή για τη διοίκηση της περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου αποτελεί η συνεχής στήριξη και…

2 λεπτά ago

Σύγχρονοι, βυθιζόμενοι κάδοι απορριμμάτων στην Αρχαία Ολυμπία

Σημαντική αναβάθμιση όσον αφορά, τόσο στη διαχείριση απορριμμάτων, όσο και στην εικόνα του Δήμου Αρχαίας…

21 λεπτά ago

Γίνετε πράξη η πρόταση του «κουμπαρά» για τα παιδιά

Ιδιαίτερη ικανοποίηση στη διοίκηση της Περιφέρειας Θεσσαλίας προκάλεσε η εξαγγελία του πρωθυπουργού, ο οποίος από…

38 λεπτά ago

Αναβαθμίζεται το Δημοτικό Κολυμβητήριο του «Παναγιώτης Γιαννάκης»

Σε στάδιο ολοκλήρωσης βρίσκονται οι εργασίες αναβάθμισης που πραγματοποιούνται στο Δημοτικό Κολυμβητήριο, στον Αθλητικό Χώρο…

50 λεπτά ago

12,135 εκατ. ευρώ για την ενεργειακή αναβάθμιση κατοικιών στη Δ. Μακεδονία

Σε μία σημαντική παρέμβαση για τα νοικοκυριά της Δυτικής Μακεδονίας, με στόχο τη μείωση του…

60 λεπτά ago

Αυτοψία Αντιπεριφερειάρχη Ηρακλείου σε έργα καθαρισμών ρεμάτων

Με τον κίνδυνο εκδήλωσης πλημμυρικών φαινομένων να είναι ιδιαίτερα υψηλός και φέτος, λόγω και της…

2 ώρες ago