Τρ. Μάι 7th, 2024

Σε νέο πλαίσιο και με άνεμο Αναδημιουργίας η Πολιτική Προστασία στον Δήμο Ζαγοράς Μουρεσίου

Με ανοικτό κάλεσμα προς φορείς, κατοίκους και εθελοντές πραγματοποιήθηκαν σε Τσαγκαράδα και Ζαγορά δύο συναντήσεις (7/2 και 9/2) όπου παρουσία του Δημάρχου κ.Κων. Καραγεωργίου,δημοτικών συμβούλων και πολιτών, παρουσιάστηκε από τον αρμόδιο Αντιδήμαρχο σε θέματα πολιτικής προστασίας κ. Νικ. Καμπούρη ο νέος σχεδιασμός που περιλαμβάνει – εκτός των άλλων – και τη δημιουργία εθελοντικού κλιμακίου που θα λειτουργεί υπό την αιγίδα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, όπως αυτό ορίζεται από τους κανονισμούς.

Ο κ. Καμπούρης τόνισε ότι μπροστά στα γεγονότα που βίωσε η περιοχή μας το προηγούμενο διάστημα,οφείλουμε όσο ποτέ να θωρακίσουμε και να προστατεύσουμε τον τόπο και τους συνανθρώπους μας.

Ο Δήμαρχος Ζαγοράς – Μουρεσίου κ. Κων. Καραγεωργίου επισήμανε ότι η πυκνότητα και η σφοδρότητα των επιθέσεων της κλιματικής κρίσης, καθιστά μονόδρομο τα μέτρα πρόληψης και την επένδυση στην Πολιτική Προστασία.

«Στις νέες συνθήκες που βιώνουμε, η έννοια του εθελοντισμού αποκτά εξέχουσα σημασία, υπογραμμίζοντας την ανάγκη για κοινωνική αλληλεγγύη και ανιδιοτελή προσφορά.

Αυτούς τους δεσμούς εμπιστοσύνης, αυτό το κοινωνικό κεφάλαιο, υποστηρίζουμε ώστε οι εθελοντές μας να μπορούν να ανταποκριθούν με πληρότητα στην αποστολή τους, ειδικά στην Πολιτική Προστασία», κατέληξε ο κ. Κ. Καραγεωργίου.