ΔΗΜΟΙ

Εγκρίθηκε ομόφωνα από τη Δημοτική Επιτροπή η συνέχιση της χρηματοδότησης από την Περιφέρεια Κρήτης

Τη συνέχιση λειτουργίας μιας σημαντικής Κοινωνικής δομής, του Ξενώνα Φιλοξενίας Γυναικών διασφαλίζει ο Δήμος Ηρακλείου, μετά την ομόφωνη έγκριση από τη Δημοτική Επιτροπή της χρηματοδότησης από την Περιφέρεια Κρήτης.

Ο Ξενώνας έχει ενταχθεί για χρηματοδότηση στη νέα προγραμματική περίοδο «ΚΡΗΤΗ» 2021-2027 μετά από απόφαση του Περιφερειάρχη Κρήτης και κατόπιν αιτήματος της Αντιδημαρχίας Κοινωνικών Υπηρεσιών του Δήμου Ηρακλείου.Η χρηματοδότηση αφορά την περίοδο από 1-10-2023 έως 21-12-2025, οπότε και θα επαναξιολογηθεί.

Η απόφαση ένταξης στο πρόγραμμα «ΚΡΗΤΗ»έχει ως στόχο τη συνέχιση της λειτουργίας της δομής για την πρόληψη και την καταπολέμηση της έμφυλης βίας και των πολλαπλών διακρίσεων κατά των γυναικών και συγκεκριμένα, για την υποστήριξη των γυναικών, που υποφέρουν ή απειλούνται από αυτήν και αφορά:

  • Φιλοξενία των γυναικών και των παιδιών τους
  • κοινωνική στήριξη
  • Ψυχολογική στήριξη
  • Υπηρεσίες προώθησης στην απασχόληση
  • Δράσεις δικτύωσης

Στον Ξενώνα μπορούν να φιλοξενηθούν γυναίκες θύματα έμφυλης  βίας και πολλαπλών διακρίσεων, μαζί με τα παιδιά τους, μέχρι την ηλικία των 18 ετών, εφόσον πρόκειται για κορίτσια και των 12 ετών, εφόσον πρόκειται για αγόρια. Οι  γυναίκες και τα παιδιά τους μπορούν να φιλοξενηθούν έως 3 μήνες, ενώ ανάλογα με την περίπτωση, μπορεί να παραταθεί η διαμονή τους.

Ο Ξενώνας Φιλοξενίας Γυναικών στο Δήμο Ηρακλείου έχει δυναμικότητα φιλοξενίας είκοσι (20) ατόμων (γυναικών και των παιδιών τους) και λειτουργεί επί εικοσιτετράωρης βάσης, δίνοντας τη δυνατότητα στη γυναίκα να προστατευθεί, όσο χρειαστεί, μαζί με τα παιδιά της σε περίοδο κρίσης βίας μέσα στην οικογένεια.

Share

Τελευταία άρθρα

Δυο μεγάλα έργα ξεκινούν στη Χαλκίδα

Πρόκειται για την πυροπροστασία των ΕΠΑ.Λ. Χαλκίδας και την ολοκλήρωση της ανάπλασης της οδού Αρεθούσης.

1 λεπτό ago

Στο Υπουργείο Αθλητισμού πέρασε το Ολυμπιακό Κωπηλατοδρόμιο Σχοινιά

Ολοκληρώθηκε η μεταβίβασή του στο Δημόσιο, από το Εθνικό Αναπτυξιακό Ταμείο.

15 λεπτά ago

Προσοτσάνη: 3 εκ. ευρώ για έργα αγροτικής οδοποιίας

Ο Δήμος Προσοτσάνης υπέβαλε πέντε προτάσεις. Εγκρίθηκαν και χρηματοδοτήθηκαν όλες.

33 λεπτά ago

Μεγάλο γλέντι με τη Χαρά Βέρρα στον Δήμο Λυκόβρυσης – Πεύκης

Μια ξεχωριστή μουσική βραδιά με ελεύθερη είσοδο διοργανώνει ο Δήμος Λυκόβρυσης – Πεύκης τη Δευτέρα…

1 ώρα ago

Έκτακτη συνεδρίαση του ΤΕΣΟΠΠ στην Πάτρα λόγω κινδύνου πυρκαγιάς

Σε κατάσταση αυξημένη ετοιμότητας είναι τα στελέχη της Πολιτικής προστασίας του δήμου της Πάτρας, λόγω…

1 ώρα ago

Τύρναβος: Ολοκληρώθηκαν οι κατεδαφίσεις επικίνδυνων κτισμάτων

Δεν υπήρξε οικονομική επιβάρυνση για τους ιδιοκτήτες τους.

2 ώρες ago