ΔΗΜΟΙ

Δήμος Αργους-Μυκηνών: Καλλωπισμός του καταφυγίου αδέσποτων ζώων

Στο ‘’καταφύγιο’’ το οποίο παρέλαβε από την προηγούμενη διοίκηση του Δήμου Άργους – Μυκηνών, βρέθηκε σήμερα Τρίτη 13 Φεβρουαρίου, ο Δήμαρχος, Γιάννης Μαλτέζος.

Ο ίδιος ενημερώθηκε για την κατάσταση που επικρατεί εκεί καθώς και για την πορεία των εργασιών καθαρισμού και καλλωπισμού που βρίσκονται σε εξέλιξη και είχε ζητήσει ο ίδιος λίγες μέρες μετά από την ανάληψη των καθηκόντων του.

Παράλληλα, είχε την ευκαιρία να ευχαριστήσει προσωπικά τις εθελόντριες για το πολύτιμο έργο το οποίο προσφέρουν χρόνια τώρα, ενώ άκουσε τους προβληματισμούς τους αναφορικά με τον χώρο εκεί.

Τέλος, σε δηλώσεις που έκανε, ανέφερε τα εξής:

Κληρονομήσαμε ένα τεράστιο πρόβλημα με τα αδέσποτα ζώα από την προηγούμενη δημοτική αρχή και έχουμε κληθεί να το αντιμετωπίσουμε χωρίς να έχουμε προϋπολογισμό, άρα και τα χρήματα που απαιτούνται. Τόσο οι εθελόντριες του καταφυγίου όσο και κάποιοι δωρητές έχουν προσφέρει από το χρόνο τους και το περίσσευμα τους αντίστοιχα για να μπορέσουμε να βάλουμε μια τάξη τουλάχιστον στα αδέσποτα του ‘’καταφυγίου’’. Μάλιστα, ένας δωρητής που θέλει να διατηρήσει την ανωνυμία του, προτίθεται να αναλάβει ένα μικρό κόστος, που θα διατεθεί σε κτηνιάτρους με σκοπό να εξεταστούν τα ζώα εκείνα που πιθανόν να εμφανίζουν επιθετική συμπεριφορά.

Παράλληλα, έχει γίνει μια χαρτογράφηση των περιοχών, αναφορικά με τα σημεία που εμφανίζονται τα μεγαλύτερα προβλήματα με σκοπό την άμεση ανταπόκριση του Δήμου, όταν οι συνθήκες μας το επιτρέψουν.

Τέλος, έχουμε ήδη διαμορφώσει όχημα του δήμου όπου με το προσωπικό που θα εκπαιδευτεί αλλά και με την συνδρομή των εθελοντριών που θα μεταφέρονται από και προς τα συνεργαζόμενα κτηνιατρεία.

Ευελπιστούμε σύντομα, να έχουμε την δυνατότητα ως Δήμος, να προχωρήσουμε σε καμπάνιες ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης για τα αδέσποτα ζώα ενώ ήδη σχεδιάζουμε μια ηλεκτρονική πλατφόρμα υιοθεσίας αδέσποτων ζώων.

Βήματα γίνονται μέχρι εκεί που μας επιτρέπουν οι δημοσιονομικές συνθήκες. Σύντομα ελπίζουμε για περισσότερα.

Να σημειωθεί ότι τον Δήμαρχο στο καταφύγιο συνόδευσε και η αρμόδια Αντιδήμαρχος κ. Μαρία Ζουλούμη.

Share

Τελευταία άρθρα

Δυο μεγάλα έργα ξεκινούν στη Χαλκίδα

Πρόκειται για την πυροπροστασία των ΕΠΑ.Λ. Χαλκίδας και την ολοκλήρωση της ανάπλασης της οδού Αρεθούσης.

1 λεπτό ago

Στο Υπουργείο Αθλητισμού πέρασε το Ολυμπιακό Κωπηλατοδρόμιο Σχοινιά

Ολοκληρώθηκε η μεταβίβασή του στο Δημόσιο, από το Εθνικό Αναπτυξιακό Ταμείο.

15 λεπτά ago

Προσοτσάνη: 3 εκ. ευρώ για έργα αγροτικής οδοποιίας

Ο Δήμος Προσοτσάνης υπέβαλε πέντε προτάσεις. Εγκρίθηκαν και χρηματοδοτήθηκαν όλες.

33 λεπτά ago

Μεγάλο γλέντι με τη Χαρά Βέρρα στον Δήμο Λυκόβρυσης – Πεύκης

Μια ξεχωριστή μουσική βραδιά με ελεύθερη είσοδο διοργανώνει ο Δήμος Λυκόβρυσης – Πεύκης τη Δευτέρα…

1 ώρα ago

Έκτακτη συνεδρίαση του ΤΕΣΟΠΠ στην Πάτρα λόγω κινδύνου πυρκαγιάς

Σε κατάσταση αυξημένη ετοιμότητας είναι τα στελέχη της Πολιτικής προστασίας του δήμου της Πάτρας, λόγω…

1 ώρα ago

Τύρναβος: Ολοκληρώθηκαν οι κατεδαφίσεις επικίνδυνων κτισμάτων

Δεν υπήρξε οικονομική επιβάρυνση για τους ιδιοκτήτες τους.

2 ώρες ago