Δε. Φεβ 26th, 2024

Συνάντηση Δημάρχων Νομού Λασιθίου: Εάν ένα κρίκος πληγεί – πλήττεται ολόκληρη η αλυσίδα.

ΔΗΛΩΣΗ Δημάρχων Νομού Λασιθίου

Στο Δήμο Αγίου Νικολάου σήμερα Τρίτη 13 Φεβρουαρίου 2024, οι Δήμαρχοι του Νομού Λασιθίου:κ. Μανώλης Μενεγάκης (Δήμαρχος Αγίου Νικολάου), Μανώλης Φραγκούλης (Δήμαρχος Ιεράπετρας),Γιώργος Αθανασάκης (Δήμαρχος Οροπεδίου Λασιθίου), και Γιώργος Ζερβάκης (Δήμαρχος Σητείας), επιβεβαιώνουν την σύμπνοια, την ενότητα και το πνεύμα συνεργασίας που υπάρχει στην παρούσα δημοτική περίοδο σε όλους τους δήμους του νομού Λασιθίου, τονίζονταςτην επιθυμία για κοινό διεκδικητικό πλαίσιο στα ζητήματα που αφορούν την ουσιαστική ανάπτυξη του τόπου.

 

  • Με αφορμή την κοινή δήλωση εγκαινιάζεται ένα νέο πνεύμα συνεργασίας και ενότητας σε θέματα διαδημοτικού ενδιαφέροντος.
  • Δηλώνεται η αντίθεση στη λογική του «καθένας μόνος του» και υιοθετείται η πρακτική του «ενώνουμε δυνάμεις».
  • Στο επίμαχο θέμα της υποβάθμισης των δομών υγείας σε επίπεδο νομού Λασιθίου, δηλώνουμε ότι: Η δημόσια υγεία είναι αγαθό και κατάκτηση όλων των Ελλήνων. Οι Οργανισμοί που ισχύουν για όλα τα νοσοκομεία πρέπει να εφαρμοστούν ως έχουν για την εύρυθμη λειτουργία τους και την ασφάλεια των συμπολιτών μας.
  • Ενώνουμε τις φωνές μας για να μπει τέλος στις προσωρινές και εμβαλωματικές λύσεις, και στο φαύλο κύκλο μετακύλησης ευθυνών.
  • Δηλώνουμε ότι τα κίνητρα που πρέπει να δώσει το κράτος πρέπει να είναι αντίστοιχα της επιστημονικής επάρκειας των υπηρεσιών και της αξιοπρέπειας των εργαζομένων στα νοσηλευτικά ιδρύματα.
  • Θεωρούμε ότι οι δημοτικές αρχέςδεν πρέπει να απολογούνταιστις όποιες κυβερνητικές επιλογές και εκφράζουμε τη συμπαράσταση και αλληλεγγύη μας στους εργαζόμενους που δοκιμάζονται και ενώνουμε την φωνή μας μαζί τους.
  • Ο νομός Λασιθίου, έχει χωροταξική ιδιαιτερότητα, υποβαθμισμένο οδικό δίκτυο και παρέχει υπηρεσίες σε ασθενείς εκτός από τους δημότες και σε πολίτες που διαμένουν στις γειτονικές νησιωτικές περιοχές καθώς και στον ιδιαίτερα αυξημένο αριθμό επισκεπτών του τουρισμού την θερινή περίοδο.
  • Δηλώνουμε κατηγορηματικά, ότι θα αγωνιστούμε σθεναρά για πλήρη λειτουργία της δημόσιας υγείας στο νομό Λασιθίου στα πλαίσια της ισονομίας της ισοπολιτείας και της ισόρροπης περιφερειακής ανάπτυξης.

 

ΜΑΝΩΛΗΣ ΜΕΝΕΓΑΚΗΣ                                  ΓΙΩΡΓΟΣ ΑΘΑΝΑΣΑΚΗΣ

 

 

ΜΑΝΩΛΗΣ ΦΡΑΓΚΟΥΛΗΣ                                ΓΙΩΡΓΟΣ  ΖΕΡΒΑΚΗΣ