Δε. Φεβ 26th, 2024

Ο δήμαρχος Αθηναίων συναντήθηκε με συνδικαλιστές της ΠΟΕ-ΟΤΑ

Ο Δήμαρχος Αθηναίων, Χάρης Δούκας, συναντήθηκε με εκπροσώπους της ΠΟΕ-OTA και συζήτησαν αναλυτικά τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι στην τοπική αυτοδιοίκηση. H εκτελεστική επιτροπή της Ομοσπονδίας επισήμανε με έμφασητην υποστελέχωση των δημοτικών υπηρεσιών, τη στιγμή που πολλοί εργαζόμενοι αποχωρούν λόγω συνταξιοδότησης καιπου η κινητικότητα οδηγεί για μία ακόμη φορά στην αποστελέχωση των υπηρεσιών από έμπειρο και εξειδικευμένο προσωπικό. Όπως σημείωσε τα τεράστια κενά δεν μπορούν να καλυφθούν αφού η Κυβέρνηση δεν επιτρέπει την πρόσληψη μόνιμου προσωπικού.Ταυτόχρονα τόνισε πως η διάταξη Βορίδη για υποχρεωτικές εφέσεις και εξάντληση κάθε ένδικου μέσου έχει ως στόχο την πλήρη απαξίωση των υπηρεσιών προς τους πολίτες και την εκχώρηση τους σε ιδιώτες εργολάβους. Καταληκτικά,τόνισε πως είναι πλέον επιτακτικήη ανάγκη για πρόσληψη μόνιμου προσωπικού.

 

Ο Χάρης Δούκας υπογράμμισε: «Είχα σήμερα μία εποικοδομητική και ειλικρινή συζήτηση με τη διοίκηση της ΠΟΕ-ΟΤΑ για μια σειρά κρίσιμων αυτοδιοικητικών θεμάτων που σχετίζονται με την εύρυθμη λειτουργία των δήμων. Κοινή μας διαπίστωση ήταν ότι ηέλλειψη μόνιμου προσωπικού υποβαθμίζει τις δημοτικές υπηρεσίες. Οι εργαζόμενοι δίνουν καθημερινά τον καλύτερό τους εαυτό υπό αντίξοες συνθήκες για να φέρουν σε πέρας το έργο που τους έχει ανατεθεί. Η υποβάθμιση του ρόλου της τοπικής αυτοδιοίκησης, η στέρηση των αναγκαίων χρηματοδοτικών εργαλείων  και πόρων, το «ψαλίδισμα» αρμοδιοτήτων και η παντελής απουσία υποστήριξης των δημοτικών υπαλλήλων εκ μέρους της κεντρικής διοίκησης πρέπει να σταματήσει».

 

Ο Δήμαρχος Αθηναίων και οι εκπρόσωποι της ΠΟΕ-ΟΤΑ συμφώνησαν να βρίσκονται σε συνεχή επαφή και συνεργασία για την επίλυση όλων των κρίσιμων προβλημάτων και να προχωρήσουν στην ανάληψη κοινών πρωτοβουλιών για την αναβάθμιση των παρεχόμενων δημοτικών υπηρεσιών προς τους πολίτες.