Νέες συστοιχίες κάδων τοποθετήθηκαν για πρώτη φορά σε 26 διαφορετικά σημεία στη Ελασσόνα για την ξεχωριστή διαλογή και ανακύκλωση χάρτινων, πλαστικών και μεταλλικών συσκευασιών. Η ενίσχυση της διαλογής των απορριμμάτων αποτελεί το “στοίχημα” των επόμενων ετών, με το Δήμο Ελασσόνας να διευρύνει ακόμη περισσότερο τον διαχωρισμό των απορριμμάτων που καταλήγουν στους μπλε κάδους με τη δημιουργία γωνιών ανακύκλωσης.
Συγκεκριμένα οι συστοιχίες είναι οι νησίδες ανακύκλωσης, οι οποίες αποτελούνται από τρεις διαφορετικούς κάδους, με διαφορετικό χρώμα προς διευκόλυνση των πολιτών, όπως:
Βασικοί στόχοι είναι η μείωση της κατανάλωσης του χαρτιού, μεταλλικών και πλαστικών συσκευασιών η μείωση των αποβλήτων, η προστασία του περιβάλλοντος, ενώ σημαντικά είναι και τα οφέλη, που προκύπτουν για την υγεία και την οικονομία.
Η προμήθεια των κάδων πραγματοποιήθηκε μέσω της Ελληνικής Εταιρείας Αξιοποίησης Ανακύκλωσης, ενώ το επόμενο διάστημα πλησίον των σημείων αυτών θα τοποθετηθεί και κώδωνας ανακύκλωσης γυαλιού.
Αναφορικά με τις νέες συστοιχίες κάδων ο Δήμαρχος Ελασσόνας κ. Ν. Γάτσας δήλωσε: «Είναι ευδιάκριτη η αποτελεσματικότητα του σχεδιασμού μας και η υλοποίησή του, αποδεικνύοντας στην πράξη ότι ο Δήμος μας μπαίνει σε μια νέα εποχή Ανακύκλωσης και Κυκλικής Οικονομίας, αλλάζοντας τη διαχείριση των απορριμμάτων και εφαρμόζοντας σύγχρονες οικολογικές μεθόδους. Η ευαισθητοποίηση των συμπολιτών, μας χαροποιεί και η μεγαλύτερη τους συμμετοχή στην ορθή απόθεση των ανακυκλούμενων υλικών, θα επιτύχει ακόμα μεγαλύτερες εξοικονομήσεις για περαιτέρω αναβάθμιση των υπηρεσιών».
Ενδεικτικά τα σημεία τοποθέτησης είναι τα παρακάτω:
Οι εργασίες βρίσκονται στο τελικό στάδιο ολοκλήρωσης.
H κομβική αυτή απόφαση για τον τουρισμό ικανοποιεί πλήρως την Περιφέρεια Ιονίων Νήσων.
14.235 ψηφιακές αιτήσεις Θεσσαλών πολιτών και επιχειρήσεων σε 4,5 μήνες.
Δυναμικές κινητοποιήσεις από τον Δήμο Χαλκιδέων για την αποτροπή των εργασιών εγκατάστασης του καλωδίου.
Το πρώτο διαδραστικό Σεμινάριο Πρώτων Βοηθειών είναι γεγονός!
Τέθηκαν επί τάπητος ζητήματα που απασχολούν έργα οδοποιίας, την αξιοποίηση ενεργειακών κοινοτήτων και θέματα υδροδότησης.